Екскурсія локальними смаками: що не пропустити на 8-му гастрофестивалі True&Local від «Лавки Традицій» - PostEat

пошук

Екскурсія локальними смаками: що не пропустити на 8-му гастрофестивалі True&Local від «Лавки Традицій»
08-06-2021 0 1264

Партнери

Автор


19 і 20 червня 2021 року в м. Київ,  у мальовничому дворику Villa Verde на вул. Кирилівська, 102, відбудеться фестиваль крафтових виробників True&Local #8  від «Лавки Традицій». Гості  події зможуть познайомитися з локальними українськими фермерами і ремісниками, скуштувати їхню продукцію у зеленому садку серед шумного міста.

 

Провести вихідні у таємному саду на Подолі, загубитись у зелені, слухати джаз у виконанні Yuriy Seredin Quartet і куштувати крафтові продукти… Звучить як ідеальний план на вихідні? Тоді приходьте знайомитися з локальними виробниками на True&Local #8  від «Лавки Традицій», який цього року відбудеться на квітучій локації Villa Verde (Кирилівська, 102).

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фермерський та ремісничий маркет

30 фермерів і крафтових виробників не лише пригощатимуть сирами, м’ясом, соусами та спеціями, а й поділяться історіями їхнього створення. А продукти, що сподобаються найбільше, можна придбати. 

Крім їжі та напоїв, на True&Local #8 будуть предмети домашнього затишку від українських ремісників — кераміка, текстиль, свічки ручної роботи. А ферма Villa Verde представить окремий корнер зі свіжими квітами.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фудкорт локальної продукції

На True&Local #8 працюватиме фудкорт. На ньому варто скуштувати сосиски та реберця BBQ від українських артизанів Savin Product і «Димне м’ясо від Тараса», сир халумі на грилі від майстерні «Чізарня», равлики у соусах з української равликової ферми. Для веганів підготували хумус і снеки з льону, а також сендвічі від Orang+utan. На десерт — морозиво від Honey, кава від FEELtrd, авторські лимонади та комбучі від Eat Easy. І звісно, лінійка натуральних сидрів Berryland та локальні й природні вина.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що послухати й відвідати?

  • У присутності гостей розріжуть дві розкішні голови супервитриманого українського сиру для дегустації та розкажуть, що таке традиційні шовдра, мацик, каврук.

  • Любителям ритуалів – чайні церемонії від травника у 4 поколінні з медовим пейрінгом.

  • Лекторій і чуттєвий досвід «Стежка відчуттів» від Slow Food Ukraine, щоб навчитися помічати найтонші відтінки, пробувати, вивчати і смакувати як їжу, так і життя в цілому.

  • Лекцію з дегустацією сирів від формаж’є Романа Хаєцького, аби дізнатися більше про різні види сиру, їхню історію, як  подавати, з чим парувати та як зберігати. 

  • Суботню вечерю з шефами проєкту «ТОПОТ» та недільний бранч, присвячений темі Food Waste, якщо хочете спробувати щось виняткове. Долучитися до цих двох подій можна за окремими квитками.

  • Для дітей — музей овочів «Картата Потата».

 

Купувати фермерські продукти та розраховуватися на фудкорті можна Mastercard — у такому разі гарантована знижка 10%. Вхід на обидва дні фестивалю безкоштовний.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Довідка про «Лавку Традицій»

«Лавка Традицій» — проєкт «Сільпо» з підтримки та розвитку українських фермерів і крафтових виробників. 

Мета проєкту — показати, що Україна багата на гастрономічні традиції, підтримати виробників, які створюють натуральні смачні продукти, використовуючи традиційні національні рецепти та експериментуючи.

«Лавка Традицій» працює з 2011 року і, крім розширення точок продажу для маленьких виробників, регулярно проводить фестивалі локальної гастрономії True&Local, розвиває місцевий туризм — влаштовує для гостей «Агромандри» — подорожі на ферми крафтових виробників. А для фудпідприємців-початківців працює освітній проєкт «Фудпросвіта».

 

Текст та фото надані Лавка Традицій

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi