Фейковий ресторан, сніг та відмова їсти піцу: ЗМІ згадали рекламу Pizza Hut з Горбачовим - PostEat

пошук

Фейковий ресторан, сніг та відмова їсти піцу: ЗМІ згадали рекламу Pizza Hut з Горбачовим
06-12-2019 0 1662


1997 року останній президент СРСР Михайло Горбачов знявся у рекламі Pizza Hut. Виявилось, що піти на зйомки його змусили злидні — на той час пенсія ексгенсека складала $2 на місяць.

Рекламний ролик знімався у Москві на Червоній площі. За сюжетом Горбачов та онука Анастасія обідають піцою в Pizza Hut. Поява колишнього лідера спровокувала політичний спір між гостями. У фіналі спору Горбачову дякують за піцу, яку люди спробували завдяки «перебудові».

Через 23 роки після прем’єри відео стали відомі деталі зйомок. Горбачов зважився на рекламу через фінансову скруту сім’ї та фонду його імені. Припускають, що за рекламу він отримав близько $1 млн.

Очевидці подій згадують, що Михайло Сергійович висунув умову фінального затвердження сценарію. Також відмовився їсти піцу в кадрі — «Я колишній глава держави. Їсти піцу не можу». Сюжет в залі знімалась у піцерії на Тверській. Для кадрів на Червоній площі довелося будувати фейковий ресторан — вивіску Pizza Hut повісили біля входу до ювелірного магазину. Також знімальній групі довелося довго чекати снігу, щоб картинка була ефектною.

Рекламу з Горбачовим згадують кожні 3-5 років та включають у різні рейтинги на кшталт «Найганебніші ролики за участю знаменитостей» або «Найдивнішим використанням зіркового імені для реклами». Популярність ролика пояснюють сильним контрастом образів — піцу продає людина, яка раніше керувала наддержавою.

Нагадаймо, що 1995 року у рекламі Pizza Hut знявся Дональд Трамп.

Американські блогери розкритикували Трампа за те, що він їсть піцу, починаючи зі скоринки. Старші користувачі пояснили, що в 1990-ті бортик піци начиняли сиром і він не був таким сухим, як зараз.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi