Фінська компанія розробила технологію створення їжі з води, вуглекислого газу та електрики - PostEat

пошук

Фінська компанія розробила технологію створення їжі з води, вуглекислого газу та електрики
10-07-2019 0 743


Фінський стартап Solar Foods з Гельсінки розробила метод отримання нового продукту, багатого протеїнами, з вод, вуглекислого газу та електрики. Зараз мета компанії — виробити близько 50 мільйонів порцій їжі та до 2022 року вивести свій товар на полиці супермаркетів.

Процес створення білкового продукту є подібним до виробництва дріжджів або молочнокислих бактерій. Мікробів «годують» вуглекислим газом і бульбашками водню, що з’являються при взаємодії електрики та води. Мікроби виробляють протеїн, який шляхом висушування перетворюють в пудру. Після цього цей матеріал використовують для друку їжі на 3D-принтері або як інгредієнт для приготування різних страв традиційним способом.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Їжу майбутнього назвали «Солейн» (Solein). Зовні і на смак вона схожа на пшеничне борошно з вмістом білка 50%, жирів 5 —10% і вуглеводів 20 —25%. Собівартість 1 кг солейна — всього 5 євро.

Первісна концепція продукту народилася в рамках космічної програми НАСА і отримала подальший розвиток в дослідницьких проектах Технічного дослідницького центру Фінляндії та Технологічного університету Лаппеенранта. Зараз солейн, за підтримки Європейського космічного агентства, хочуть використовувати в якості основної їжі учасників дослідницької експедиції на Марс.

Джерело: Solar foods

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi