Фонд держмайна виставив на продаж Струтинський спиртзавод на Львівщині - PostEat

пошук

Фонд держмайна виставив на продаж Струтинський спиртзавод на Львівщині
18-08-2023 0 450


Фонд державного майна України 5 вересня проведе аукціон з продажу Струтинського спиртзаводу, який розташований на Львівщині. Стартова ціна об’єкта – 31,3 млн грн. Про це Фонд державного майна України повідомляє у Facebook.

Струтинський спиртзавод розпочав свою діяльність в 1906 році, остання модернізація активу відбулася в 2019 році. Підприємство займається виготовленням етилового спирту і може щоденно виробляти 22 тисячі літрів. 

“Площа будівель спиртзаводу складає 15506 м² – сюди входять 24 об’єкти нерухомості, серед яких адмінбудівлі, склади, зерносховища, цехи та майстерні. Також на приватизацію виставлені 9 транспортних засобів підприємства та понад 600 одиниць устаткування”, йдеться у повідомленні фонду держмайна.

Окрім переможної ставки, приватний інвестор повинен погасити 31,3 млн грн боргів підприємства перед бюджетом та працівниками.

“Спиртзаводи можна використовувати не лише для виробництва алкогольних напоїв. Крім харчових спиртів, ці підприємства виробляють також технічні спирти та біоетанол. Тому коло потенційних інвесторів набагато ширше – це і виробники автомобільного палива, і фармацевтичні компанії, і аграрні компанії, які зацікавлені в переробці власної продукції”, – додають у фонді.

Фонд державного майна України наголошує, що спиртзаводи – одні з найпопулярніших активів малої приватизації. З вересня 2022 року ФДМУ продав 14 спиртзаводів та залучив 965 мільйонів до держбюджету – це понад 25% від усіх надходжень малої приватизації. В середньому вартість кожного об’єкта на аукціоні зростає втричі.

Фото: prozorro.sale

Читайте також: 

Результати II Всеукраїнського відбору амбасадорських вин 2023

Кременецькі гречані вареники внесли в перелік нематеріальної культурної спадщини

На Полтавщині послабили обмеження щодо продажу алкоголю

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi