Глобальне потепління загрожує 85% виноробних регіонів - PostEat

пошук

Глобальне потепління загрожує 85% виноробних регіонів
29-01-2020 0 1584


Вчені попереджають, що зміни клімату змінять звичну картину сільського господарства у світі. Зокрема, підвищення температури на лише кілька градусів зробить більшість винних регіонів історією.

Згідно з даними дослідження підвищення температури на  2°C скоротить кількість виноробних регіонів на 50%. Потепління на 4°C зробить неможливим вирощування технічного винограду на 85% території винних регіонів.

Перши сценарій називають оптимістичним, другий — песимістичним. Вчені дослідили 11 поширених сортів технічного винограду (каберне совіньйон, мерло, рислінг, шардоне, гренаш, піно нуар, сіра, уні блан тощо) та спробували дати прогноз їх реакції на підвищення температури в умовах двох сценаріїв. Виявилось, що у першому і другому випадку виноградарство зазнає втрат. Найбільше постраждають південні винні регіони — Італія, Іспанія, Австралія. Найменше північні регіони — Німеччина, Нова Зеландія, північно-західні області США.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вчені прогнозують, що винороби будуть змушені змінити сортову картину насаджень, щоб зберегти виробництво вина. Наприклад, в Бордо можлива заміна каберне совінйону та мерло на мурведр, який краще адаптується до потепління. У Бургундії піно нуар може поступитися місцем сортам мурведр та гренаш. Відповідно, зміна сортової картини кардинально змінить звичний стиль вина регіонів, але потепління не залишає вибору виноградарям.

У 2019 році видання PostEat підготувало матеріал на основі відкритих джерел про те, які виноробні регіони та стилі вина будуть втрачені через глобальні зміни клімату.

Долучайтесь до обговорення цієї теми на наші сторінці у Facebook.

Фото: facebook.com/petrawine/conservation.org

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi