І знову Клопотенко! В Києві планують відкрити кулінарну школу рівня Le Cordon Bleu - PostEat

пошук

І знову Клопотенко! В Києві планують відкрити кулінарну школу рівня Le Cordon Bleu
07-02-2025 0 389

Автор


Сьогодні, 7 лютого, Євген Клопотенко оголосив про відкриття «власного Le Cordon Bleu в Україні!»

«Амбітно?» – запитаєте ви.

«А чому ні?» – відповість, як завжди, Євген.

Тож розказуємо, що сталось. У столиці планується сміливий освітній проєкт, анонсований паном Клопотенком. Ідея полягає в тому, щоб вдосконалити один із навчальних закладів Києва в сфері гостинності і спробувати перетворити його на взірцеву школу професійної освіти. Провідні фахівці індустрії об’єднають зусилля, щоб трансформувати один із столичних навчальних закладів. Мета – створити еталонну школу професійної освіти у сфері гостинності, відповідно до міжнародних стандартів, подібним до Le Cordon Bleu.

Ініціативу вже підтримали мер Києва Віталій Кличко, Київська міська адміністрація, Посольство Швейцарії в Україні та UMAEF. Про це Євген повідомив на своїй сторінці в інстаграм. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

За словами ініціатора проєкту, тобто пана Євгена, ідея створення такої школи виникла у нього давно. У 2019-2020 роках навіть велися перемовини про відкриття в Україні кулінарної школи міжнародного рівня. Через повномасштабне вторгнення в Україну москалів реалізацію проєкту довелося відкласти, однак зараз він отримав новий імпульс.

Проєкт передбачає не лише оновлення матеріально-технічної бази навчального закладу (прим. авт. про який саме заклад йде мова Євген поки що не уточнює), а й створення сучасної навчальної програми, яка відповідатиме найкращим світовим стандартам. Майбутні кухарі, пекарі, ресторатори та готельєри отримають доступ до освітніх матеріалів і практичної підготовки, що дозволить їм конкурувати на міжнародному рівні.

Особливу увагу буде приділено українській гастрономії. У програму навчання інтегрують вивчення локальних продуктів, традиційних технік та української кулінарної термінології. Це дозволить не лише зберегти, а й популяризувати українську кухню у світі.

А ми будемо слідкувати за подіями і оперативно інформувати вас про всі найголовніші події, пов’язані з ци проєктом. Тому що ми, як і ініціатор проєкту впевнені, що одного дня Київ обов’язково стане містом гастро-сили. І саме сюди будуть приїздити переможці міжнародних кулінарних шоу, щоб навчатися та підвищувати кваліфікацію в одній із найкращих професійних шкіл світу.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yevhen Klopotenko (@klopotenko)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi