Кращим українським сомельє 2019 року став львів'янин - PostEat

пошук

Кращим українським сомельє 2019 року став львів'янин
26-11-2019 0 2859


Сомельє львівського ресторану Park. Art of Rest Богдан Павлюх переміг на конкурсі «Український сомельє — 2019». Конкурс проводиться Школою сомельє компанії «Майстер-Клас».

Львів’янин Богдан Павлюх вивчає вино та працює у винній сфері з 2012 року. Зараз він відповідає за винну карту й подачу вина у ресторані  Park. Art of Rest та веде власний винний блог Wine is Easy. У квітні 2019 року Богдан взяв участь у конкурсі «Найкращий сомельє Литви 2019» та посів друге місце.

«Найважливішим етапом конкурсу є сліпа дегустація, яка зазвичай є вирішальною. У ній набрав найбільше балів. Цікавим був етап роботи з шеф-кухарем на сцені. За обмежений час мені треба було запропонувати вино до страви. Але на диво найважче було налаштуватись на перемогу, адже це не перший мій конкурс та не перший фінал. Справитись з емоціями було найтяжче. Цього року мені це вдалось і я посів перше місце», — розповів Богдан у коментарі PostEat.

Нагадаймо, що зараз в Україні існує два конкурси сомельє. З 2003 року «Асоціація сомельє України» (член «Міжнародної асоціації сомельє» з 2007 року) проводить конкурс під назвою «Найкращі сомельє України». У цьому конкурсі кращим знавцем вина 2018 року став сомельє ресторану Vino e Cucina Олександр Меєр.

З 2002 року Школа сомельє компанії «Майстер-Клас» проводить Всеукраїнський конкурс сомельє «Українській сомельє». В цьому конкурсі у 2019 році Богдан Павлюх став найкращим. В обох конкурсах беруть участь сомельє високого рівня підготовки.

Фото: Богдан Павлюх

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi