Культурний артпростір V'YAVA відкриває літній сезон на ВДНГ - PostEat

пошук

Культурний артпростір V'YAVA відкриває літній сезон на ВДНГ
15-04-2024 0 226

Партнери

Автор


27 і 28 квітня в Саду Бажань на ВДНГ оновлений культурний артпростір V’YAVA чекатиме на перших гостей нового сезону! Цьогоріч V’YAVA вражатиме — вона масштабується і тепер об’єднує в собі не тільки музику, а й інші напрями українського мистецтва. «Українська культура — це потужна сила нашого духу сьогодні, під час війни. Вона підтримує, об’єднує, дає сили, надії, світло й барви життя», — говорять ідеологи артпростору.

V’YAVA на ВДНГ: благодійні цілі

V’YAVA ставить перед собою потужну благодійну мету. У цьому сезоні команда артпростору збиратиме на потреби 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ і придбання інкубаторів для порятунку немовлят із прифронтових територій за допомогою ініціативи UNITED24. Загалом на благодійні цілі ставлять за мету зібрати 4 млн гривень донатів.

Що саме чекатиме гостей артпростору в теплому сезоні

Розширена територія, що оновлена цікавим артом і двома сценами. Цього сезону артпростір працюватиме щонайменше 4–5 разів на тиждень.

Виступи різножанрових українських артистів і гуртів, майже щоденні сети діджеїв і концерти іноземних музикантів декілька разів на місяць. Усі виступи закордонних артистів будуть благодійними. Кошти з них підуть на купівлю інкубаторів для немовлят з прифронтових територій.

— Виставки живопису сучасних художників з різних куточків України. Картини можна буде придбати. Кошти з продажу підуть на потреби 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ.

— Експозиції творів скульпторів, народних майстрів та інших митців.

— Сеанси українського кіно в літньому мінікінотеатрі і театральні вистави.

— Ярмарки крафтових українських виробників.

— Оновлені локації для дітей, зокрема дитмайданчик у формі динозавра від архітектора й декоратора Івана Шпака.

— Лекторій з освітніми івентами, зокрема з тактичної медицини.

Два оновлені спортивні майданчики, де можна пограти в баскетбол, теніс, настільний теніс та ФІФА. Власні чемпіонати із цих видів спорту.

— Автомати з іграми Pac-Man, Mortal Kombat, Sonic.

— Нові фудкорти зі українськими автентичними стравами і смаколиками різних світових кухонь.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Літня V’YAVA: яким буде відкриття

На відкритті артпростору лунатиме музика різних жанрів від топових українських артистів.

Хедлайнером 27 квітня стане український музикант та продюсер Cepasa. Його підтримають ANDRII BARMALII x OLEKSANDR YAVDYK, GORIM!, Марія Ткачук і Serge Jazzmate.

28 квітня на сцену V’YAVA вийде музично-поетичний проєкт «Пиріг і Батіг». Вони зіграють пісні на вірші цілої низки знакових українських поетів. Ще одними хедлайнерами стануть віртуозні джазмени Олексій Коган та JAZZinKyiv. Також виступлять Bunht trio та Drum&Tuba Band. Виступи гуртів підтримають відомі українські продюсери та діджеї, яких анонсують незабаром.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

До того ж із нагоди відкриття експонуватимуть роботи трьох українських художників та одного мистецького проєкту. Зокрема покажуть роботи графіка, живописця й ілюстратора Олексія Ревіки, дослідника українських етнічних візуальних кодів CHIZZ Roman і автора патріотичних муралів Сергія Брильова. Також можна буде побачити картини-історії дружин полеглих Героїв в рамках всеукраїнського артпроєкту «ЖИВА».

Від UYAVA до V’YAVA: від мрії до об’єднання всього мистецтва

V’YAVA постійно розвивається. Минулого сезону команда артпростору, ще глибше дослідивши українську мову, вирішила вдосконалити саму назву: так UYAVA cтала V’YAVою. «В‘ява» — це автентично оригінальна форма «уяви», що позначає здатність фантазії втілитися в реальний вияв.

Саме під новою назвою потужно пройшов зимовий сезон V’YAVA Stage. У ньому відбулося понад 30 концертів топових артистів. Під час музичних івентів команда простору закрила потужні збори на підтримку ЗСУ на суму 1 015 799 гривень.

Минулоріч UYAVA на ВДНГ зібрала 2 355 965 гривень донатів на потреби Нацгвардії, 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, ініціативи UNITED24 та дітей-переселенців. Тож загалом за два сезони було зібрано 3 371 764 гривень.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У літньому сезоні V’YAVA готує багато різноманітних подій — тож підписуйтеся, щоб не пропустити й підтримувати українську культуру разом.

Telegram

Instagram 

Facebook

V’YAVA турбується про безпеку своїх гостей. Поряд із локацією є три укриття в павільйонах 1, 5, 13 та метро «Виставковий Центр».

Текст та фото надані партнером.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi