Марія Банько розповіла, яким було королівське різдвяне меню наприкінці XIX століття - PostEat

пошук

Марія Банько розповіла, яким було королівське різдвяне меню наприкінці XIX століття
09-01-2024 0 452


Фуд-журналістка, експертка з комунікацій Марія Банько розповіла, що було в королівському різдвяному меню британських монархів у 1875, 1890 та 1894 роках.

Традиційний вікторіанський різдвяний обід, який для принца Уельського (майбутнього короля Едуарда VII, приготували під час його подорожі до Калькутти. Обід подали на палубі корабля HMS Serapis: для цього її прикрасили безліччю вінків та навіть штучним снігом. 1875 рік.

Що в меню: консоме (бульйон) з молодих овочів, котлети з баранини з соусом з зеленого горошку; соковиті курячі грудки з крес-салатом; аспік (желе, холодець) з індичкою, фаршированою фуа гра; пиріжки з рябчиками; холодна шинка; рулет з печеної індички; яловичий язик з томатним соусом; ростбіф; курячі грудки з майонезом; фінгер-фуд: вирізані у формі ялинок шматочки курки з язиком та трюфелем; аспік з м’ясом лобстера; болонська ковбаса з оливками та язиком — в желе з м’ясного бульйону; желе з шампанського з фруктами та вершками; желе з хересу; різноманітні маленькі тістечка; сливовий пудинг з сабайоном на основі жовтків, вина та бренді; англійські різдвяні пиріжки mince pies. 

Різдвяний обід з печеним лебедем в Сандрінгемському палаці, Едуард VII, 1890-і роки.

Що в меню: суп з картоплі та ріпи; філе морського язика; складна формована страва: головки «капусти», викладені зі скибочок куріпок, ковбаси та бекону, прикрашені овочами та грибами; смажений лебедь з желе з червоної смородини; м’ясна нарізка; тімбаль (окремий стиль страв, приготованих або поданих в однойменній металевій формі для суфле) з рису та курку з соусом еспанйьол (на основі м’ясного бульйону); салат по-португальськи з помідорами, картоплею та грибами; коренеплоди з кістковим мозком; шарлотка з яблуками, англійські різдвяні пиріжки mince pies; парфе з кави. 

Різдвяний обід від Королеви Вікторії в Осборн-хаузі, 1894 рік.

Що в меню: консоме (бульйон на телячій голові) з трюфельними кнелями, гребінці півня та грибами; морквяний суп; стейк з лосося з соусом голандез; філе морського язика з естрагоновим маслом та петрушкою; формована страва з м’яса фазана з трюфелями, заправлена складним соусом на основі перетертих томатів, сиру, грибів, шинка та маринованого язика; ростбіф та йоркширський пудинг; смажена індичка з каштанами, овочами, беконом, грибами та ковбасою в густому соусі на основі мадери; філе свинини; спаржа з білим соусом; сливовий пудинг; апельсинове желе з вершками.

Подарунки від впливових осіб: голова кабана (подарунок від імператора Німеччини), пиріг з дичиною, пиріг з вальдшнепами, терін з фуа гра.

Photo credits: Royal Menus

Читайте також:

У SHABO розповіли про девіз та філософію компанії

У Запоріжжі подовжили час продажу алкоголю

Серіал «Ведмідь» отримав премію «Золотий глобус»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi