Михайло Федоров пояснив, для чого потрібна електронна марка акцизного податку - PostEat

пошук

Михайло Федоров пояснив, для чого потрібна електронна марка акцизного податку
17-03-2023 0 428


Щорічно Україна втрачає 30 млрд грн держбюджету через тіньовий ринок алкоголю та тютюну. Ключовим елементом боротьби з тіньовим ринком стане електронна марка акцизного податку. Про це у Facebook повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Показовий кейс. Зафіксували продаж понад 50000 пляшок алкоголю з однаковою акцизною маркою. Значить, що 49999 разів люди купували «палену» горілку або що кошти з продажів не йшли в бюджет.

Це точно треба змінювати. Тому створюємо унікальну електронну систему обігу підакцизних товарів. У ній фіксуватимуться усі операції з перевезення, зберігання та продажу товарів”, — пояснив він.

За його словами, ключовим елементом стане електронна марка акцизного податку. Це спеціальний двовимірний цифровий код, який наноситимуть на товар. Кожен українець зможе зчитати його через Дію, щоб зрозуміти — перед ним оригінал чи контрафакт.

“Із законопроєктом про еАкциз нам активно допомагає комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Незважаючи на супротив, законопроєкт пройшов перше читання та вже скоро буде на другому. Дякую голові комітету Данилу Гетманцеву за допомогу”, — додає Михайло Федоров.

Фото: Facebook Михайло Федоров

Читайте також: 

Девід Бекхем планує запустити свій бренд алкогольних напоїв

‎Fozzy Group впроваджує європейську систему маркування продуктів Nutri-Score

У США відкриють ресторан української кухні «European Dumplings Cafe»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi