Найкращим «шардоне» 2019 року стало вино з Південної Африки - PostEat

пошук

Найкращим «шардоне» 2019 року стало вино з Південної Африки
11-01-2020 0 1529


Видання The Drinks Business віддало щорічну нагороду виноробної майстерності в категорії «Вина з сорту шардоне» вину Op Die Berg Chardonnay 2019 з ПАР. Нагороду «Майстер» присуджують винятковим винам, які вражають учасників дегустаційної комісії своїм ароматом і смаком.

Виноград для вина Op Die Berg Chardonnay 2019 від винарні De Grendel виріс на висоті 960 м над рівнем моря у горах Вітценберг. Тут прохолодно влітку, а сніжними зимами температура опускається нижче нуля. Виноград росте на м’яких сланцевих ґрунтах. В таких умовах виноград сорту «шардоне» дозріває повільно та дає вину особливий виразний стиль та характер.


В ароматі вина знаходять відтінки стиглих червоних яблук та грейпфрута, апельсинового мармеладу та карамелі. Вино витримується на осаді та у нових дубових бочках. На пік свої органолептичних якостей ймовірно вийде через 4-5 років. Вартість пляшки вина — 200 рандів (334 грн).

Винарня De Grendel заснована 1999 року на базі сімейного маєтку династії де Вільєр Граафф (de Villiers Graaff). Зараз сімейним бізнесом керує представник четвертого покоління власників де Вільєр Граафф.


У роботі дегустаційної комісії Global Masters беруть участь експерти з найвищим ступенем кваліфікації винного спеціаліста «Магістр Вина», винороби-технологи, імпортери вина, титуловані сомельє, винні журналісти.

Фото: De Grendel  

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi