пошук
пошук
Ми любимо розказувати вам про локальні продукти. А коли ці локальні продукти отримують глобальні відзнаки — це ще дужче відгукується в нашому гастрономічному серденьку. Тому швидко розказуємо, що сталось!
Український Контабас, настоянка на бруньках чорної смородини від українського бренду Контапел, була відмічена експертами конкурсу Beverage Testing Institute 2025.
В команді Контапел нам розказали, що:
«Оцінка відбувається за власною методологією, розробленою спільно з доктором Гаррі Лоулессом із Корнельського університету. Оцінювання відбувається у спеціалізованій сенсорній лабораторії в Чикаго шляхом сліпої дегустації, що гарантує неупередженість результатів».
Таким чином Український Контабас, наш локальний автентичний напій, отримав 86 балів зі 100 та срібну нагороду. Про що Контапел відмітив в своєму дописі на Інстаграм:
«Отримали ще одну медаль від впливових американських Beverage Testing Institute 2025!»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Ось що нам розповіли в команді бренду про напій та свою концепцію:
«Бренд Кантопел працює з історичними рецептами та робить ставку на традиційні методи виробництва.
Контабас — старовинний український напій, створений на основі дистиляції та настоювання на бруньках чорної смородини. Його унікальна рецептура має багатовікову історію, а сам процес виготовлення вимагає виняткової уваги до деталей».
Тож чи готовий барний світ та гурмани до українського алкоголю не лише у вигляді горілки? Динаміка зростання інтересу до локальних та історичних напоїв явно позитивна.
Що далі — золоті медалі чи скепсис вибагливих дегустаторів?
Побачимо.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi