Новий фаворит барних полиць? Український дистилят з чорної смородини бере срібло у США - PostEat

пошук

Новий фаворит барних полиць? Український дистилят з чорної смородини бере срібло у США
19-02-2025 0 445

Автор


Ми любимо розказувати вам про локальні продукти. А коли ці локальні продукти  отримують глобальні відзнаки — це ще дужче відгукується в нашому гастрономічному серденьку. Тому швидко розказуємо, що сталось!

Український Контабас, настоянка на бруньках чорної смородини від українського бренду Контапел, була відмічена експертами конкурсу Beverage Testing Institute 2025.

В команді Контапел нам розказали, що:

«Оцінка відбувається за власною методологією, розробленою спільно з доктором Гаррі Лоулессом із Корнельського університету. Оцінювання відбувається у спеціалізованій сенсорній лабораторії в Чикаго шляхом сліпої дегустації, що гарантує неупередженість результатів».

Таким чином Український Контабас, наш локальний автентичний напій, отримав 86 балів зі 100 та срібну нагороду. Про що Контапел відмітив в своєму дописі на Інстаграм:

«Отримали ще одну медаль від впливових американських Beverage Testing Institute 2025!»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ось що нам розповіли в команді бренду про напій та свою концепцію:

«Бренд Кантопел працює з історичними рецептами та робить ставку на традиційні методи виробництва.

Контабас — старовинний український напій, створений на основі дистиляції та настоювання на бруньках чорної смородини. Його унікальна рецептура має багатовікову історію, а сам процес виготовлення вимагає виняткової уваги до деталей».

Тож чи готовий барний світ та гурмани до українського алкоголю не лише у вигляді горілки? Динаміка зростання інтересу до локальних та історичних напоїв явно позитивна.

Що далі — золоті медалі чи скепсис вибагливих дегустаторів?

Побачимо.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi