Новий заклад. Київ: ресторан грузинської кухні «Джаніко» на Бессарабці - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: ресторан грузинської кухні «Джаніко» на Бессарабці
20-07-2020 0 2334


Назва: Джаніко / Dzhaniko

Де: Бессарабська площа, 2 (вхід праворуч від воріт Бессарабського ринку з боку вулиці Крутий узвіз і вулиці Басейної)

Формат: ресторан грузинської кухні

Години роботи: 12:00-23:00

Бюджет: ₴

5 липня на Бессарабській площі відчинив свої двері в тестовому режимі новий ресторан грузинської кухні «Джаніко». Ресторан почав роботу на місці закладу Loft BAR food & cocktails. «Джаніко» — молодий і амбітний проєкт, створений подружньою парою Ареном і Валентиною Мартиросян.

Ідея відкриття власного ресторану з’явилася у пари в Грузії, куди вони вирушили в пошуках пригод і гастрономічних відкриттів. Надихнувшись місцевими гостинними звичаями й традиційними стравами народилась ідея «Джаніко». Заклад названий на честь місцевого усміхненого дідуся, який зачарував своєю гостинністю і розповідями про культуру та звичаї Грузії.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У новому ресторані є дві просторі зали, розраховані на 80 гостей, і затишна літня тераса. В інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями. Гостям сподобається шоу-кухня, завдяки якій можна спостерігати за роботою кухарів. За атмосферу і привітний сервіс відповідає керуючий ресторану Сергій Саввін.

Меню ресторану розробив шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, який відтворив унікальний смак домашньої грузинської кухні. Завдяки його рецептам суп харчо все такий же приємно гострий на смак, а у хачапурі по-аджарський правильний сирний смак імеретинського сиру і сиру сулугуні. Хінкалі з наваристим пряним бульйоном, люля-кебаб і шашлики дуже соковиті з тонким ароматом диму, а курча тапака по-справжньому часниковий. Принцип меню «Джаніко» — прості, зрозумілі страви, які підходять для друзів і всієї сім’ї та також демократичні ціни.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

За гарний настрій тут відповідальний старший бармен Сергій Тараненко, саме він створював коктейльну і винну карти для закладу. У карті вин представлені як традиційні грузинські вина Сапераві, Ркацителі, так і вірменські вина Урзана, Арені. Келих вина коштує від 40 до 137 гривень. В коктейльній карті представлені різноманітні позиції починаючи від класичного Aperol Spritz за 75 гривень до авторського коктейлю Sunset Batumi за 160 гривень.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дещо з меню:

  • хінкалі в асортименті – 18 грн;
  • баклажани з горіхами – 97 грн;
  • салат грузинський – 85 грн;
  • хачапурі по-аджарський – 95 грн;
  • харчо – 98 грн;
  • долма – 118 грн;
  • люля-кебаб курячий – 98 грн.

Фото: «Джаніко»

Сподобався матеріал? Підтримай нас донейтом на Patreon, щоб читати більше!

Читайте також:

Новий заклад. Київ: ресторан сучасної київської кухні «Глек» на Великій Житомирській

Новий заклад. Київ: сучасна індійська кухня у карі-барі Delhi Delhi на Великій Васильківській

Нове місце. Київ: гастробар «Барсук» від Дмитра Борисова на Солом’янці

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi