пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Назва: Джаніко / Dzhaniko
Де: Бессарабська площа, 2 (вхід праворуч від воріт Бессарабського ринку з боку вулиці Крутий узвіз і вулиці Басейної)
Формат: ресторан грузинської кухні
Години роботи: 12:00-23:00
Бюджет: ₴
5 липня на Бессарабській площі відчинив свої двері в тестовому режимі новий ресторан грузинської кухні «Джаніко». Ресторан почав роботу на місці закладу Loft BAR food & cocktails. «Джаніко» — молодий і амбітний проєкт, створений подружньою парою Ареном і Валентиною Мартиросян.
Ідея відкриття власного ресторану з’явилася у пари в Грузії, куди вони вирушили в пошуках пригод і гастрономічних відкриттів. Надихнувшись місцевими гостинними звичаями й традиційними стравами народилась ідея «Джаніко». Заклад названий на честь місцевого усміхненого дідуся, який зачарував своєю гостинністю і розповідями про культуру та звичаї Грузії.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
У новому ресторані є дві просторі зали, розраховані на 80 гостей, і затишна літня тераса. В інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями. Гостям сподобається шоу-кухня, завдяки якій можна спостерігати за роботою кухарів. За атмосферу і привітний сервіс відповідає керуючий ресторану Сергій Саввін.
Меню ресторану розробив шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, який відтворив унікальний смак домашньої грузинської кухні. Завдяки його рецептам суп харчо все такий же приємно гострий на смак, а у хачапурі по-аджарський правильний сирний смак імеретинського сиру і сиру сулугуні. Хінкалі з наваристим пряним бульйоном, люля-кебаб і шашлики дуже соковиті з тонким ароматом диму, а курча тапака по-справжньому часниковий. Принцип меню «Джаніко» — прості, зрозумілі страви, які підходять для друзів і всієї сім’ї та також демократичні ціни.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
За гарний настрій тут відповідальний старший бармен Сергій Тараненко, саме він створював коктейльну і винну карти для закладу. У карті вин представлені як традиційні грузинські вина Сапераві, Ркацителі, так і вірменські вина Урзана, Арені. Келих вина коштує від 40 до 137 гривень. В коктейльній карті представлені різноманітні позиції починаючи від класичного Aperol Spritz за 75 гривень до авторського коктейлю Sunset Batumi за 160 гривень.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Дещо з меню:
Фото: «Джаніко»
Сподобався матеріал? Підтримай нас донейтом на Patreon, щоб читати більше!
Читайте також:
Новий заклад. Київ: ресторан сучасної київської кухні «Глек» на Великій Житомирській
Новий заклад. Київ: сучасна індійська кухня у карі-барі Delhi Delhi на Великій Васильківській
Нове місце. Київ: гастробар «Барсук» від Дмитра Борисова на Солом’янці
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi