пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Де: м. Харків, проспект Науки, 35
Години роботи: щодня 08:00 – 20:00
Контактний телефон: +380995503091
«Сніданішна» – кафе та фермерська крамниця, яка відчинила свої двері у Харкові на проспекті Науки. Назва «Сніданішна» символізує теплий добрий світлий ранок, початок чогось нового та гарного. Проєкт уособлює любов до дослідження рецептів української кухні з різних регіонів, вивчення звичаїв та ремесел, пошук цікавинок від майстрів з усієї країни.
Авторка дизайн проєкту Катерина Ярова входить у топ-10 молодих архітекторів України, в закладі вона органічно втілила автентичні елементи та традиції: пано з очерету, мазані стіни з вкрапленням конопель, народні орнаменти, вовняні та дерев’яні текстури.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Кафе акцентує увагу на сніданках, але у меню є багато позицій для обіданків та вечерь: банош, зупа, качана каша з качиною ногою, вареники, ґомбовці.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Страви від шефа Андрія Ганістрата готуються виключно зі свіжих фермерських продуктів та подають в автентичному посуді. У закладі стоїть велика справжня українська піч, у якій готуються та доводяться до смаку страви з меню.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Також у «Сніданішній» облаштована власна пекарня, де кожного ранку випікається свіжий хрусткий хліб, який можна смакувати у закладі з маслом, або придбати додому. До страв пропонують унікальні альтернативні напої: від шипшинового молока та узвару з лафантом-до гуцульського флету з бринзою, у створенні яких брала участь популярна харківська кав’ярня «Нафта». Винна карта складається виключно з українських вин: від абрикосового до ігристого, задля підтримки локальних виноробів та винної культури України.
Лавка «Сніданішної» презентує унікальні продукти та товари від українських виробників. Традиційні та сучасні іноваційні: розписана кераміка, смаколики, свічки, журнали та книги, трав’яні збори, закрутки, м’ясна продукція власного виробництва, тощо. У закладі вже проводяться перші івенти: винна дегустація з сомельє «винні мандри» та званий обіданок, до Великодня готується майстер-клас з писанкарства. У подальшому команда «Сніданішної» планує організовувати тематичні заходи, фермерські ярмарки, свята.
Дещо з меню:
Фото надані закладом
Читайте також про інші нові заклади:
Новий заклад. Дніпро: кафе східної кухні «Аркадаш» на Барикадній
Новий заклад. Черкаси: авторські роли та коктейлі в CHICKS ROLLS & DRINKS
Новий заклад. Одеса: сицилійська піца та коктейлі в KVITKOVA.Passage
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi