Новий заклад. Харків: кафе та фермерська крамниця «Сніданішна» на проспекті Науки - PostEat

пошук

Новий заклад. Харків: кафе та фермерська крамниця «Сніданішна» на проспекті Науки
25-04-2024 0 286


Де: м. Харків, проспект Науки, 35

Години роботи: щодня 08:00 – 20:00

Контактний телефон: +380995503091

Instagram

«Сніданішна» – кафе та фермерська крамниця, яка відчинила свої двері у Харкові на проспекті Науки. Назва «Сніданішна» символізує теплий добрий світлий ранок, початок чогось нового та гарного. Проєкт уособлює любов до дослідження рецептів української кухні з різних регіонів, вивчення звичаїв та ремесел, пошук цікавинок від майстрів з усієї країни. 

Авторка дизайн проєкту Катерина Ярова входить у топ-10 молодих архітекторів України, в закладі вона органічно втілила автентичні елементи та традиції: пано з очерету, мазані стіни з вкрапленням конопель, народні орнаменти, вовняні та дерев’яні текстури. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Кафе акцентує увагу на сніданках, але у меню є багато позицій для обіданків та вечерь: банош, зупа, качана каша з качиною ногою, вареники, ґомбовці.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Страви від шефа Андрія Ганістрата готуються виключно зі свіжих фермерських продуктів та подають в автентичному посуді. У закладі стоїть велика справжня українська піч, у якій готуються та доводяться до смаку страви з меню.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Також у «Сніданішній» облаштована власна пекарня, де кожного ранку випікається свіжий хрусткий хліб, який можна смакувати у закладі з маслом, або придбати додому. До страв пропонують унікальні альтернативні напої: від шипшинового молока та узвару з лафантом-до гуцульського флету з бринзою, у створенні яких брала участь популярна харківська кав’ярня «Нафта». Винна карта складається виключно з українських вин: від абрикосового до ігристого, задля підтримки локальних виноробів та винної культури України.

Лавка «Сніданішної» презентує унікальні продукти та товари від українських виробників. Традиційні та сучасні іноваційні: розписана кераміка, смаколики, свічки, журнали та книги, трав’яні збори, закрутки, м’ясна продукція власного виробництва, тощо. У закладі вже проводяться перші івенти: винна дегустація з сомельє «винні мандри» та званий обіданок, до Великодня готується майстер-клас з писанкарства. У подальшому команда «Сніданішної» планує організовувати тематичні заходи, фермерські ярмарки, свята.

Дещо з меню:

  • Гречка з копченою качкою, грибами та яйцем — 200 грн,
  • Закарпатські ґомбовці з вишнями — 180 грн,
  • Котляревська шпундра — 320 грн,
  • Галушки зі шкварками та карпатською мачанкою — 210 грн,
  • Запечений карпатський пструг з чабером — 350 грн.

Фото надані закладом

Читайте також про інші нові заклади:

Новий заклад. Дніпро: кафе східної кухні «Аркадаш» на Барикадній

Новий заклад. Черкаси: авторські роли та коктейлі в CHICKS ROLLS & DRINKS

Новий заклад. Одеса: сицилійська піца та коктейлі в KVITKOVA.Passage

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi