10 червня у Чикаго в Lyric Opera, одному з найбільших оперних театрів у США, відзначили переможців James Beard Award Winners 2024.
Нагородами James Beard Award Winners відзначаються працівники індустрії харчування, напоїв і гостинності, які втілюють основну цінність Фонду Джеймса Берда: «захищати стандарт хорошої їжі, заснований на таланті, капіталі та стійкості».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
All photos by Eliesa Johnson and The Restaurant Project, 2024.
Richard Blais, Nyesha Arrington, Amanda Freitagand Marcus Samuelsson. (Photo by Daniel Boczarski/Getty Images for James Beard Foundation)
Dakar NOLA, New Orleans, LA
All photos by Eliesa Johnson and The Restaurant Project, 2024.
Нагорода в будь-якій з 23 категорій вважається однією з найвищих відзнак в американській гастрономії та кулінарному мистецтві з моменту вручення першої нагороди в 1991 році.
Фіналісти та переможці James Beard Award Winners 2024:
Видатний шеф-кухар:
Sarah Minnick, Lovely’s Fifty Fifty, Portland, OR
Dean Neff, Seabird, Wilmington, NC
Michael Rafidi, Albi, Washington, D.C. — переможець
Renee Touponce, The Port of Call, Mystic, CT
David Uygur, Lucia, Dallas, TX
Видатний ресторан
The Compound, Santa Fe, NM
Convenience West, Marfa, TX
Langbaan, Portland, OR — переможець
Mixtli, San Antonio, TX
Vestige, Ocean Springs, MS
Найкращий новий ресторан
Bar Bacetto, Waitsburg, WA
Barbs-B-Q, Lockhart, TX
Chez Noir, Carmel-by-the-Sea, CA
Comfort Kitchen, Dorchester, MA
Dakar NOLA, New Orleans, LA — переможець
Hayward, McMinnville, OR
Kaya, Orlando, FL
Kisser, Nashville, TN
Oro by Nixta, Minneapolis, MN
Shan, Bozeman, MT
Видатний ресторатор
Hamissi Mamba and Nadia Nijimbere, Baobab Fare, Detroit, MI
Quynh-Vy and Yenvy Pham, Phở Bắc Súp Shop, Phởcific Standard Time, and The Boat, Seattle, WA
Chris Viaud, Greenleaf, Ansanm, and Pavilion, Milford and Wolfeboro, NH
Hollis Wells Silverman, Eastern Point Collective (The Duck & The Peach, Méli, The Wells, and others), Washington, D.C.
Erika Whitaker and Kelly Whitaker, ID EST (The Wolf’s Tailor, BRUTØ, Basta, and others), Boulder, CO — переможець
Шеф-початківець
Fariyal Abdullahi, Hav & Mar, New York, NY
Janet Becerra, Pancita, Seattle, WA
Nikko Cagalanan, Kultura, Charleston, SC
Ryan Fernandez, Southern Junction, Buffalo, NY
Masako Morishita, Perry’s, Washington, D.C. — переможець
Видатна пекарня
The Burque Bakehouse, Albuquerque, NM
Gusto Bread, Long Beach, CA
JinJu Patisserie, Portland, OR
Mel the Bakery, Hudson, NY
ZU Bakery, Portland, ME — переможець
Видатний кухар-кондитер або пекар
Susan Bae, Moon Rabbit, Washington, D.C.
Jesus Brazon and Manuel Brazon, Caracas Bakery, Doral and Miami, FL
Atsuko Fujimoto, Norimoto Bakery, Portland, ME — переможець
Crystal Kass, Valentine, Phoenix, AZ
Anna Posey, Elske, Chicago, IL
Видатна гостинність
Crawford and Son, Raleigh, NC
Gemma, Dallas, TX
Lula Cafe, Chicago, IL — переможець
Melba’s, New York, NY
Woodford Food & Beverage, Portland, ME
Програма «Видатне вино та інші напої»
Lula Drake Wine Parlour, Columbia, SC — переможець
The Morris, San Francisco, CA
Strong Water Anaheim, Anaheim, CA
Tail Up Goat, Washington, D.C.
Waxlight Bar à Vin, Buffalo, NY
Видатний бар
Barr Hill Cocktail Bar, Montpelier, VT
Clavel Mezcaleria, Baltimore, MD
Jewel of the South, New Orleans, LA — переможець
Las Ramblas, Brownsville, TX
Pacific Cocktail Haven, San Francisco, CA
Представлені найкращі кухарі (за регіонами)
Найкращий шеф-кухар: Каліфорнія
Geoff Davis, Burdell, Oakland, CA
Rogelio Garcia, Auro, Calistoga, CA
Lord Maynard Llera, Kuya Lord, Los Angeles, CA — переможець
Tara Monsod, Animae, San Diego, CA
Buu «Billy» Ngo, Kru, Sacramento, CA
Найкращий шеф-кухар: Great Lakes (IL, IN, MI, OH)
Vinnie Cimino, Cordelia, Cleveland, OH
Jose Salazar, Mita’s, Cincinnati, OH
Sujan Sarkar, Indienne, Chicago, IL
Hajime Sato, Sozai, Clawson, MI — переможець
Jenner Tomaska, Esmé, Chicago, IL
Найкращий шеф-кухар: Середня Атлантика (DC, DE, MD, NJ, PA, VA)
Tony Conte, Inferno Pizzeria Napoletana, Darnestown, MD
Jesse Ito, Royal Sushi & Izakaya, Philadelphia, PA
Matt Kern, One Coastal, Fenwick Island, DE
Harley Peet, Bas Rouge, Easton, MD — переможець
Kevin Tien, Moon Rabbit, Washington, D.C.
Найкращий шеф-кухар: Середній Захід (IA, KS, MN, MO, NE, ND, SD, WI)
Ann Ahmed, Khâluna, Minneapolis, MN
Rob Connoley, Bulrush, St. Louis, MO
Dan Jacobs and Dan Van Rite, EsterEv, Milwaukee, WI
Christina Nguyen, Hai Hai, Minneapolis, MN — переможець
Tim Nicholson, The Boiler Room, Omaha, NE
Найкращий шеф-кухар: Монтана (CO, ID, MT, UT, WY)
Brandon Cunningham, Social Haus, Greenough, MT
Ali Sabbah, Mazza Cafe, Salt Lake City, UT
Matt Vawter, Rootstalk, Breckenridge, CO — переможець
Penelope Wong, Yuan Wonton, Denver, CO
Nick Zocco, Urban Hill, Salt Lake City, UT
Найкращий шеф-кухар: штат Нью-Йорк
Nasim Alikhani, Sofreh, Brooklyn, NY
Atsushi Kono, Kono, New York, NY
Chris Mauricio, Harana Market, Accord, NY
Charlie Mitchell, Clover Hill, Brooklyn, NY — переможець
Jeremy Salamon, Agi’s Counter, Brooklyn, NY
Найкращий шеф-кухар: Північний схід (CT, MA, ME, NH, RI, VT)
Conor Dennehy, Talulla, Cambridge, MA
Maria Meza, Dolores, Providence, RI
David Standridge, The Shipwright’s Daughter, Mystic, CT — переможець
Jake Stevens, Leeward, Portland, ME
Cara Tobin, Honey Road, Burlington, VT
Найкращий шеф-кухар: Північний захід і Тихий океан (AK, HI, OR, WA)
Avery Adams, Matia Kitchen, Orcas Island, WA
Kristi Brown, Communion, Seattle, WA
Josh Dorcak, MÄS, Ashland, OR
Gregory Gourdet, kann, Portland, OR — переможець
Melissa Miranda, Musang, Seattle, WA
Найкращий шеф-кухар: Південний схід (GA, KY, NC, SC, TN, WV)
Jamie Davis, The Hackney, Washington, NC
Rod Lassiter and Parnass Savang, Talat Market, Atlanta, GA
James London, Chubby Fish, Charleston, SC
Robbie Robinson, City Limits Barbeque, West Columbia, SC
Paul Smith, 1010 Bridge, Charleston, WV — переможець
Найкращий шеф-кухар: Південь (AL, AR, FL, LA, MS, PR)
Valerie Chang, Maty’s, Miami, FL — переможець
Hunter Evans, Elvie’s, Jackson, MS
Gabriel Hernandez, Verde Mesa, San Juan, PR
Carlos Portela, Orujo, San Juan, PR
Arvinder Vilkhu, Saffron, New Orleans, LA
Найкращий шеф-кухар: південний захід (AZ, NM, NV, OK)
Rene Andrade, Bacanora, Phoenix, AZ — переможець
Jeff Chanchaleune, Ma Der Lao Kitchen, Oklahoma City, OK
Steve Kestler, Aroma Latin American Cocina, Henderson, NV
Steve Riley, Mesa Provisions, Albuquerque, NM
Eduardo Rodriguez, Zacatlán, Santa Fe, NM
Найкращий шеф-кухар: Техас
Emmanuel Chavez, Tatemó, Houston, TX
Christopher Cullum, Cullum’s Attaboy, San Antonio, TX
Tracy Malechek-Ezekiel, Birdie’s, Austin, TX
Misti Norris, Petra & the Beast, Dallas, TX
Ana Liz Pulido, Ana Liz Taqueria, Mission, TX — переможець
Лідерські нагороди
Muhammad Abdul-Hadi, Founder/Owner, Down North Pizza and Down North Foundation, Philadelphia, PA
Niaz Dorry, Coordinating Director, North American Marine Alliance (NAMA) and Director, National Family Farm Coalition (NFFC), Gloucester, MA
Helga Garza, Executive Director, Agri-Cultura Network / La Cosecha, Albuquerque, NM
Mai Nguyen, Farmer, Farmer Mai, Sonoma, CA
Emerging Leadership: Christa Barfield, Founder and Chief Executive Officer, FarmerJawn, West Chester, PA
Премія «Гуманітарний діяч року»
Лауреатом премії «Гуманітарний діяч року 2024» стала організація LEE Initiative, яка сприяє розмаїттю, справедливості та розширенню можливостей працівників ресторанної індустрії.
Премія за життєві досягнення
Лауреатом премії за життєві досягнення 2024 року є письменниця, критикеса, редакторка і телеведуча Ruth Reichl (Рут Райхл).
Дивитись церемонію вручення нагород
VIDEO
Фото: https://www.facebook.com/beardfoundation/, photos by Eliesa Johnson and The Restaurant Project, 2024.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах :
Коментарi