пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
В Одесі на вулиці Рішельєвській, 9А розпочав роботу новий ресторан класичної італійської кухні Porto Franco. Заклад на разі працює в тестовому режимі та у вечірньому форматі, з середи по неділю з 16:00 до 22:00. Тут створили атмосферу справжнього італійського вечора: жива музика, вино та паста ручної роботи.
Porto Franco — новий проєкт Алекса Купера, який називає його «своєю гордістю та підсумком роботи в ресторанній сфері». Концепція — вечірній ресторан із живими виступами, піаніно та концертними програмами щовихідних.
«Рorto.franco.odesa — класичний вечірній італійський ресторан, а це значить, що тут багато музики та класична італійська кухня. Це моя гордість і певний підсумок моєї роботи ресторатором», — розказав Алекс Купер.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Атмосфера Porto Franco
Кожного вечора після 20:00 у ресторані звучить жива музика.
Піаніст грає щосереди, щочетверга та щонеділі.
Концертні програми проходять щоп’ятниці та щосуботи.
У закладі діє dress code: classic & elegant smart casual. Гостей просять утримуватися від спортивного чи надто відвертого одягу, аби зберегти вишукану атмосферу італійського вечора.
Меню ресторану Porto Franco
Меню поєднує традиційні італійські страви з акцентом на ручну пасту, равіолі, ризото, піцу та морепродукти. У барній карті класичні коктейлі та велика винна добірка.
Серед основних страв:
Яловича щока з полєнтою та овочами — 575 грн
Лосось у соусі сальса верде — 530 грн
Запечений сібас марінара — 630 грн
Креветка грільята — 850 грн
Сібас грильята — 735 грн
Дорадо грильята — 890 грн
Porto Franco робить ставку на сезонні інгредієнти, дров’яну піч і класичні техніки приготування. Уся паста виготовляється вручну, що відповідає філософії справжньої траторії.
Фото: Рorto.franco.odesa
Читати також:
Нові заклади Києва жовтень 2025: 21 локація, що відкрилась в місті
Wine&Spirits Ukraine 2025: синергія українського та світового винного досвіду
Безлімітне ігристе та коктейлі в Києві: топ закладів з напоями без обмежень
Tatar Bunar у Лондоні може потрапити до Michelin: Алекс Купер натякнув на важливий лист від гіда
Дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards 2025: оголошено результати
Локації та ресторани для корпоративів з окремим банкетними залами
Баланс смаку в коктейлях: від кислотності до dilution
New Food Summit 2025 відбувся у Києві — головна подія року для агріфуд-ринку
Шоколадний батончик Жуколад із личинками представили у Києві
Kyiv Food Market закривається на оновлення формату
Де провести новорічний корпоратив у Києві 2026: топ просторів та закладів
Нове японське міське кафе Oishi Ba відкрилось у Києві
Новий японський ресторан ҐО відкрився у Києві на вулиці Обсерваторній
Витримка стейків: технології dry aged, wet-aged, butter steak і трюфельний Рібай
Топ-7 бургерів у Києві, які готують не бургерні заклади
Wine&Spirits Ukraine 2025: нова локація, понад 100 брендів і світові прем’єри
Українські вина здобули золото на Sélections Mondiales des Vins 2025 у Північній Америці
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi