Римський ресторан в центрі скандалу: заклад звинувачують у «грабунку» туристів - PostEat

пошук

Римський ресторан в центрі скандалу: заклад звинувачують у «грабунку» туристів
09-10-2019 0 1917


Ресторан Antico Caffè di Marte в Римі кілька років поспіль спокушав туристів стравою лише за 6,5 євро за 100 г. Натомість гості отримували кількакілограмові сети з риби та морепродуктів на 200-500 євро, а також були змушені оплачувати чималі чайові.

Про схему стало відомо завдяки відгуку туристки в’єтнамського походження з Німеччини Мінь Нгок Буй. Вона опублікувала фотографію чека на 476 євро (13 000 грн) з урахування чайових у 43 євро та розповіла його історію.

Мінь з друзями відвідали ресторан Antico Caffè di Marte 27 серпня. Офіціант запропонував їх столу спробувати нову страву з морепродуктів за ціною лише 6,5 євро за 100 г. Компанія погодилась, бо доплатити 6,5 євро не було ні для кого проблемою. Але згодом їм винесли сет з риби та морепродуктів приблизно на 2 кг. Мін та друзі були здивовані — ніхто не очікував, що 100 г перетворяться у кілька кілограм за які треба буде викласти 130-150 євро. Втім за страву було вирішено заплатити, щоб не псувати відпуску.

Сума за вечерю перевищили всі очікування туристів — виявилось, що вони з’їли 4,8 кг риби та морепродуктів. Також заклад не забув стягнути з гостей плату за роботу офіціанта у розмірі 43 євро. За все — 476 євро.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дискусія у закладі ні дала результату і туристам довелося сплатити повну суму. Пізніше вони повернулись у заклад, щоб залишити скаргу. Мінь попросила покласти 4,8 кг риби та морепродуктів на тарілку, але офіціанти відмовились це робити.

Згодом жертвою схеми стала ще одна туристка, на цей раз з Японії. Вона виклала в Twitter фото рахунку на 429 євро, в який також було включено плату у 80 євро за обслуговування.

Виявилось, що подібну схему в закладі використовують з 2013 року і на сервісі TripAdvisor зберігаються сотні негативних відгуків про ресторан Antico Caffè di Marte. Коли історія потрапила в ЗМІ, можливість залишати відгуки була відключена. Ставити негативні оцінки закладу почали люди, які ніколи в ньому не бували. Власник закладу відкидає всі звинувачення на свою адресу.

В коментарях досвічені туристи радять завжди запитувати про вихід страви при замовленні її на вагу та сплаті за 100 г.

Нагадаємо, що це не єдина схема в закладах Італії, яка змушує туристів платити більше за відвідування. Наприклад, у Венеції деякі кафе та ресторани стягують з гостей плату за прання скатертини «коперто» (сoperto) у розмірі від 2 до 8 євро з гостя. Більшість туристів не знають про це правило та змушені оплачувати «коперто» навіть якщо просто випили чашку кави. Якщо турист не хоче сплачувати плату за прання скатертини, то може випити напій за барною стійкою.

Фото: Ngoc Bui

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi