Романе-Конті більше не найдорожче вино у світі - PostEat

пошук

Романе-Конті більше не найдорожче вино у світі
08-08-2019 0 1487


Бордоський виробник вина Liber Pater з субрегіону Грав оцінив пляшку свого вина 2015 року у $33,5 тис. За даними Wine Searcher це найвища роздрібна ціна вина у світі, що перевершила попередній рекорд винарні Романе Конті з ціною $20 тис. за пляшку.

Власник винарні Liber Pater Лоік Паке обґрунтовує ціну тим, що його вино обійшло за якістю та потенціалом розвитку великий вінтаж Бордо 1945 року. Винні критики називають бордоські вина цього року суперконцентрованими, а у 2018 році пляшку врожаю Бордо 1945 року було продано на аукціоні за 484 тис. євро. Винороб наполягає, що з часом його вино буде коштувати не менше.

Ще одна особливість вина, за словами Лоіка Паке у тому, що покупець зможе спробувати «класичний смак Бордо XIX ст.». Річ в тім, що у XIX ст. земляна тля філоксера з Америки знищила більшість виноградників Європи. Тому сучасні винороби культивують місцеві сорти на підщепних американських лозах, стійких до шкідника. Лоік Паке вважає, що ця практика зіпсувала смак вин регіону. Для виробництва свого особливого вина він зібрав виноград з лоз забутих бордоських сортів винограду Castets, Tarney-Coulant та Pardotte, які не знали підщепу.

Всього було зроблено 550 пляшок такого вина. Продаж першої партії у 240 пляшок почнеться у вересні.

Фото: Liber Pater

 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi