Сенсорний аналіз: як зрозуміти ваш напій ідеальний, хороший чи просто звичайний? - PostEat

пошук

Сенсорний аналіз: як зрозуміти ваш напій ідеальний, хороший чи просто звичайний?
06-03-2025 0 170

ПРОМО

Автор


14–16 березня в Академії дистиляції проведуть триденний курс «Майстерня сенсорного аналізу».

Цей курс буде проходити офлайн протягом трьох днів. Його розробила команда Академії Дистиляції спеціально для тих, хто працює з алкоголем, створює власні напої або хоче краще розбиратися в ароматах і смаках.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В Академії зазаначють, що це цікавий і розширюючий професійні знання курс, може бути доброю нагодою перевірити себе та вдосконалити свої професійні навички для виробників крафтових напоїв, підприємців, що планують працювати з виробництвом алкоголю, для власників ресторанів і барів, для семельє і барменів, а також для ентузіастів, які прагнуть розбиратись в напоях.

В Академії дистиляції нам розказали, зокрема, що:

«Сенсорна оцінка харчових продуктів є важливим аспектом розробки нової продукції та її просування на внутрішньому і зовнішньому ринках, оскільки вона забезпечує більш глибоке розуміння як поведінки споживачів, так і питань забезпечення якості. 

Методи сенсорного аналізу є ефективними інструментами, які дозволяють визначати органолептичні показники продукції, оцінювати їхню значимість та прогнозувати реакцію споживачів».

Кожен напій має складний смаковий профіль. В ньому можуть бути приховані нюанси, які виробник або власник бренду не відчує без спеціальної підготовки, але вони можуть бути присутніми. Професійний сенсорний аналіз допомагає оцінити напій об’єктивно, виявити його сильні та слабкі сторони і зрозуміти, як покращити рецептуру.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ось, що нам вдалось дізнатись в Академії детальніше про цей інтенсив: 

«На курсі ви дізнаєтесь про ваші особисті здібності як дегустатора та про сенсорний аналіз як науку, а саме про:

  • методи оцінювання якості продукції;
  • сенсорний аналіз як інструмент в оцінюванні якості напоїв;
  • вимоги та правила проведення дегустацій;
  • підготовка зразків, посуду, приміщення;
  • вимоги до дегустаторів та фактори, що впливають на результат оцінювання;
  • оцінка дегустаційних здібностей дегустаторів за допомогою методів сенсорного аналізу;
  • навчитеся виявляти потенційні неточності або «недоліки»;
  • вивчите і спробуєте на практиці передові сенсорні методи».

Цей курс дає можливість дізнатися теорію й відразу застосувати її на практиці. Після навчання учасники зможуть якісніше аналізувати свої продукти, приймати більш виважені рішення у виробництві і точно знати, що саме вони пропонують споживачам.

Кому Академія дистиляції радить відвідати цей інтенсив: 

– Виробникам алкоголю та фермерським дистилеріям

– Сомельє та барменам, які хочуть краще розбиратися в нюансах смаку

– Рестораторам та власникам бізнесу, які працюють з якісним алкоголем

– Ентузіастам, які хочуть навчитися професійно оцінювати напої

Зареєструватись на курс можна за посиланням:

https://distillingacademy.com.ua/courses/kurs-maysternya-sensornoho-analizu

А за промокодом PostEat, ви отримаєте знижку 20%.

Фото: Академія дистиляціі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi