Сервіс доставки Rocket закрився, заборгувавши мільйони ресторанам - PostEat

пошук

Сервіс доставки Rocket закрився, заборгувавши мільйони ресторанам
04-08-2022 0 653


Український стартап з доставки їжі Rocket,  який ще нещодавно збирався підкорювати світ та оцінювався в $50–100 млн, закрився з боргами. Тепер компанія через суд намагається відкрити справу про банкрутство. Про це повідомляє Retail Association of Ukraine з посиланням на Forbes. 

Минулого року сервіс швидкої доставки їжі Rocket активно зростав на хвилі пандемії. Він працював з 3000 ресторанів у 25 містах України, виходив на іноземні ринки, а Forbes оцінював його в $50–100 млн. Через арешт першого інвестора Тімура Рохліна Rocket почав відчувати проблеми з фінансуванням. Наприкінці 2021 року, тоді в компанії пройшла хвиля скорочень – звільнили 10% загального штату. Повномасштабна війна забила останній цвях у бізнес. 

«Хочемо вибачитися, що склалося відчуття вакууму і що фаундери кудись зникли», – писали співробітникам у березні співзасновники Rocket Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик. Тоді вони повідомили, що нового власника знайти не вдалось, проєкт заморожений, а команді краще шукати нову роботу. 

Обидва фаундери зникли не тільки для співробітників. 

«У березні-квітні ще годували «завтраками». Потім всі зникли», – каже засновник мережі «Юджин Фуд» Євген Чернишенко. Йому Rocket заборгував сотні тисяч гривень. Він не єдиний, кому сервіс доставки винен гроші. Власниками десятьох закладів Rocket сумарно заборгував 1,16 млн грн. 

Найбільше постраждала мережа віртуальних ресторанів «БагатоЛосося», «БагатоСалату» та «Сушихо», які працюють тільки на доставку. На Rocket припадало до 10% замовлень. Борг становив 382 тисяч гривень.

«Вони продають наш продукт і беруть через свій додаток гроші від клієнта. Потім у строк до 30 днів мають компенсувати вартість за вирахуванням 25% комісії», – пояснює умови роботи з Rocket власник мережі GastroFamily Дмитро Борисов, якому сервіс не виплатив 167 000 грн.

На початку травня ТОВ «Рокет Делівері» звернулось до Господарського суду Києва, щоб відкрити справу про банкрутство. Для цього компанія подала довідку, що на п’яте липня на рахунку вона мала 19,98 млн гривень. Борги ж становили 144,82 млн гривень. Суд не прийняв її як доказ, та відмовив у відкритті справи.

Після відмови суду «Рокет Делівері» змінила місце реєстрації з Києва на Луцьк. Переїзд компанії може бути пов’язаний з тим, що волинський суд виглядає більш зручним для розгляду справи.

Під час засідання 1 серпня Господарський суд Волинської області ухвалив, серед іншого, введення мораторію на задоволення вимог кредиторів ТОВ «Рокет Делівері». Наступне судове засідання може відбутися у вересні 2022 року.

Фото: Facebook Rocket

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi