Японська кухня в ресторанах Києва: not only sushi - PostEat

пошук

Японська кухня в ресторанах Києва: not only sushi
14-03-2024 0 7788


Японська кухня в ресторанах Києва — тема матеріалу редакції PostEat. Японська кухня кардинально відрізняється від кухонь інших народів, в тому числі й азійських, особливим ставленням до збереження натуральності продуктів в стравах, спеціальною подачею і етикетом. Багато японських страви готуються з сирої риби, яку щодня виловлюють та продають на спеціальних ринках. Японці вживають багато локшини з різних сортів борошна, також дуже шанують продукти з сої. Японська кухня в ресторанах Києва знайомить вас з дивовижним різноманіттям цієї азійської кухні та доводить, що вона цікава не тільки суші та ролами.

Японський Привіт | INSTAGRAM 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Рейтарська, 15

Години роботи: нд-чт 11:00–22:00, пт-сб 11:00–22:45

Бюджет: салати від 270 грн, основні страви від 150 грн, десерти від 95 грн.

Дещо з меню: яловичий бульйон з гьодза — 230 грн, кацу-сандо з креветкою — 395 грн, бенто з масляною — 370 грн, дон з шиітаке і шовковим тофу — 320 грн, сашимі з тунця у соусі джпн хай-кімчі — 340 грн, японські рисові кульки з вугром — 290 грн, дорадо, маринована у саке і міріні — 590 грн.

Деталі: «Японський Привіт» — це один з проєктів рестораторів Міши та Даші Кацуріних, яким належать також «В’єтнамський Привіт», «Китайський Привіт» та «Тайський Привіт». Заклад знаходиться в одному з нових фудхолів «Рейтарська Circle» на першому поверсі. Особливість локації — будівля фудхолу має форму кола. Над меню закладу працювали японські шеф-кухарі, тому смак в стравах автентичний. сашимі, овочі цукемоно, японські рисові кульки, місо суп, онігірі, кацу-сандо та хенд роли. 

Fujiwara YOSHI | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Драгомирова, 11; вулиця Солом’янська, 15а.

Години роботи: щодня 11:00-22:30

Бюджет: салати від 245 грн, основні страви від 215 грн, десерти від 185 грн.

Дещо з меню: спрінг роли з качкою — 235 грн, набеякі удон темпура — 265 грн, ебі ґьодза — 335 грн, свинина тонкацу — 245 грн, широмі темпра — 345 грн.

Деталі: Fujiwara Yoshi — це ресторани авторської японської кухні шефа Йошихіро Фудзівари, перший з яких працює в Черкасах. В Києві ресторани Fujiwara Yoshi є на вулиці Солом’янській та на Печерську на Драгомирова. В ресторанах — традиційний японський інтер’єр, акваріумна система з живим меню, окремий VIP-зал та кімната татамі, контактний суші-бар, лаунж-зона з диванами, дитячий куточок, окреме паркування. Тут дотримуються високих стандартів якості завдяки ексклюзивним поставкам унікальної риби, морепродуктів та оригінальних японських інгредієнтів. У ресторані Fujiwara Yoshi можна не просто смачно поїсти, а й перейнятися загадковою культурою Японії, долучитися до її гастрономічних традицій. В меню — різноманіття морепродуктів на грилі, спрінг роли, Том Ям, гьодза, рис та локшина домбурі, страви тепмура та якіторі.

Mr. ZUMA | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Спортивна, 1а

Години роботи: щодня 12:00–22:00

Бюджет: салати від 235 грн, основі страви від 535 грн, десерти від 255 грн.

Дещо з меню: хрусткі спрінг-роли двох видів з креветкою, свининою та з солодким соусом чилі — 255 грн, баклажан в соусі ден-місо — 195 грн, тунець татакі з соусом понзу — 610 грн, кільця кальмара темпура — 275 грн, рис смажений з яловичиною, яйцем та овочами — 395 грн, качина грудка з соусом бальзамік-теріякі — 595 грн.

Деталі: Mr. ZUMA — сучасний ресторан японської кухні в центрі Києва. Заклад розташований на п’ятому поверсі торгового центру Gulliver і має чудовий краєвид на центр Києва. Ресторан створений для того, щоб занурити вас у світ вишуканості та смаку японської кулінарії, де кожен момент стає незабутньою подією. До вибору продуктів підходять з особливою увагою — все повинно бути тільки найвищої якості. Серед страв ви знайдете м’ясні та рибні страви на робата-грилі, варіації спрінг-ролів, сашимі, тепан-які рис та локшину, страви темпура та різноманітні закуски.

Naushi | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Бориса Грінченка, 4а; вулиця Сковороди, 7

Години роботи: пн-пт 12:00-22:00, сб-нд 11:00-22:00

Бюджет: рамени від 167 грн, суші-сендвічі від 185 грн, десерт мочі по 90 грн.

Дещо з меню: гьодза класичні зі свининою — 157/186/218 грн, гьодза класичні з лососем і шпинатом — 216/252/288 грн, сет із гьодза 3х3 — 255 грн, домбурі з тофу та овочами — 196 грн, домбурі з фаршем — 196 грн, цукемен — 275 грн, пайтан з сьомги — 464 грн

Деталі: Раменна Naushi має дві локації — на Подолі та біля Майдану Незалежності. Заклад відомий тим, що готують тут рамени за японським каноном. Шеф “Науші” повернувся з Кагави у 2020 році, звідти ж були привезені технології приготування, обладнання для рамен-локшини, тіста для гьодза і налагоджено поставку японських інгредієнтів. Серед раменів є й лімітована пропозиція, яку рекомендують спробувати — пайтан з сьомги на кремовому бульйоні з червоної риби та локшиною з чорнилами каракатиці.

Крім цього, в закладі рекомендують спробувати класичні японські пельмені гьодза, вони представлені в чотирьох різних видах: зі свининою та овочами, з куркою, з лососем і шпинатом та з тофу і грибами, можна замовляти як окремі позиції (5,7 або 9 шт на вибір) так і одразу сетами. 

Також варто скуштутвати японську страву домбурі, яка отримала свою назву від посуду, в якій подається (домбурі з японського перекладається як чаша) — страва з теплого рису доповненого різними додатками (з хрустким стейком тонкацу), з пікантним фаршем,або з тофу і овочами). Японська рамен-страва цукемен особлива тим, що  локшину подають окремо і їдять, занурюючи в гарячий соус — в Naushi її також готують за автентичною японською технологією.

Manga sushi | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Кільцева дорога, 1 (ТРЦ Respublika Park, 3 поверх)

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Бюджет: салати від 140 грн, страви WOK від 125 грн, десерт моті 130 грн.

Дещо з меню: спрінг рол з креветкою — 190 грн, бао курча — 130 грн, кушиякі курячі крила — 170 грн, гедза куркою та креветкою — 130 грн, бургер рисовий з лососем — 295 грн, кацу-сандо креветка — 190 грн, гречана локшина з куркою діп фрай — 190 грн.

Деталі: Manga Sushi — це справжній телепорт до сучасної Японії. Наряду з квітучими сакурами можна роздивлятися розписані стіни аніме героями, взяти манга збірку з полиці або зайняти місце прямо перед шефом, що працює на контактній кухні, та уявити себе десь посеред Токіо. Прямо перед гостями створюються різноманітні страви японської кухні: фірмові роли та сети, гункани, осідзусі, сашимі. Також у меню можна знайти спрінг роли, булочки бао з начинками, кушиякі, гедза, рисові бургери, кацу-сандо, локшину та рис WOK.

Torisho Ukraine | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Шота Руставелі, 12

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Бюджет: гьодза від 159 грн, локшина удон від 199 грн, десерти від 99 грн.

Дещо з меню: торікацу карі рамен — 249 грн, креветки карааґе — 219 грн, спайсі удон зі свининою ча шу — 229 грн, локшина удон з ікорним соусом та телятиною ніку — 239 грн, гьодза зі свининою і овочами — 159 грн, окономіякі з тофу і шиїтаке — 199 грн, якіторі з кальмарів в соусі якіторі — 159 грн.

Деталі: Torisho — ресторан японської кухні в центрі міста. Інтер’єр виконаний з використанням великої кількості натуральних матеріалів та авторських малюнків, якими розмальовані стіни. В основі меню — карааге (японська техніка готування, у якій курку, м’ясо або рибу маринують від 24 до 48 годин у соусі накацу з додаванням секретних інгредієнтів, панірують та смажать до хрусткої скоринки), в закладі за такою технікою готують креветки, курячі стегна та крила. Також пропонують кілька видів рамену, супи та локшину удон, суші-бургери, гьодза та якіторі, домбурі та японський омлет окономіякі.

Головна фото: Naushi

Фото: Facebook/Instagram «Японський Привіт», Fujiwara Yoshi, Mr. ZUMA, Naushi, Manga Sushi, Torisho.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi