пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Творці стартапу Bespoken Spirits стверджують, що їм вдалося за кілька днів отримати віскі з органолептикою, яка притаманна напоям з багаторічною витримкою у бочках.
Технологія швидкого «старіння» віскі отримала назву ACTivation (aroma, color, taste). Метод дозволяє керувати хімічними процесами під час витримки та видобувати з деревини бочки компоненти, які змінюють аромат, смак та колір напою.
Співзасновник Bespoken Spirits Мартін Яноушек (Martin Janousek) вважає, що прийшов час змінити «недосконалий» традиційний спосіб витримки віскі.
Він вказує на те, що під час довгої витримки віскі у бочці втрачається до 20% рідини через випаровування, а довготривалість процесу є перешкодою для бізнесу та інновацій.
Bespoken Spirits raises $2.6M in seed funding to combine machine learning and accelerated whiskey aging https://t.co/HbltPlObRR by @fredericl
— TechCrunch (@TechCrunch) October 7, 2020
За словами розробників, їх метод дозволяє виробнику пройти шлях від «від ідеї до пляшки за кілька днів».
Фото: Bespoken Spirits
Читайте також:
У Китаї винайшли електронний «ніс», який здатний розрізнити аромати й вінтаж рисового вина
Штучний інтелект створив «ідеальний» рецепт віскі
У Британії з’явився джин, створений штучним інтелектом
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi