У Китаї винайшли електронний «ніс», який здатний розрізнити аромати й вінтаж рисового вина - PostEat

пошук

У Китаї винайшли електронний «ніс», який здатний розрізнити аромати й вінтаж рисового вина
11-09-2020 0 1146


Електронний «ніс» — це група сенсорів, які здатні зчитати профіль летких речовин напою. Алгоритм аналізує профіль рисового вина та визначає його вік.

Група китайських вчених з Технологічного інституту Чаншу (Changshu Institute of Technology) використовувала у своєму дослідженні газовий сенсор Наойоши Тагучі (Naoyoshi Taguchi Gas Sensor). Вчені використали дані зчитаних профілів різних рисових вин для навчання алгоритму знаходити кореляцію між профілем летких речовин та відомим віком зразка.

На другому етапі дослідження система аналізувала рисове вино з невідомим віком та самостійно визначала його профіль й вінтаж. Автори дослідження стверджують, що їм вдалося вдосконалити вже наявний метод та досягти на 100% точного визначення віку напою.

Дегустаторам з досвідом та екстраординарними здібностями до розрізнення ароматів про таку точність говорити не доводиться.

Фото: smzdm.com

Читайте також:

Штучний інтелект відсіяв замовні та хейтерські відгуки та назвав ТОП-5 раменних Токіо

Смарт-смузі, кишеньковий сомельє та готування тиском: технологічні гастро-новинки виставки IFA 2019

Штучний інтелект створив «ідеальний» рецепт віскі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi