Штучний інтелект створив «ідеальний» рецепт віскі - PostEat

пошук

Штучний інтелект створив «ідеальний» рецепт віскі
16-05-2019 0 1991


Шведська ґуральня Mackmyra, що спеціалізується на виробництві односолодового віскі, об’єдналася з Microsoft та фінською компанією Fourkind, що займається інтеграцією штучного інтелекту в бізнес-процеси, щоб створити перший в історії міцний алкоголь за рецептом, згенерованим комп’ютерною програмою.

Для створення унікального напою штучний інтелект проаналізував всі віскі Mackmyra, згенерувавши 70 мільйонів нових видів. Машина зібрала «ідеальний» рецепт, комбінуючи компоненти найуспішніших та найбільш продаваних видів, а також з огляду на смаки покупців і тренди.


Пізніше алгоритм відсіяв «невдалі» варіанти і залишив золотисто-жовтий односолодовий віскі з трав’яними нотками анісу, імбиру, білого перцю і цитрусової цедрою, пряним та сухим післясмаком.

Величезний обсяг інформації враховував усі тонкощі процесу приготування міцного напою за традиційним шотландському рецептом: кінцевий смак віскі залежить не тільки від сировини, але і від умов витримки, а також матеріалу бочки та безлічі інших чинників.

«Хоча штучний інтелект і створив рецепт віскі, ми більше залежимо від досвіду і знань людини», — пояснює Анджела Д’Ораціо, провідний купажист винокурні Mackmyra. За її словами, алгоритми —  лише інструмент у руках людини, а не її конкурент. До того ж у роботів і програм немає смакових рецепторів, які могли б оцінити алкоголь.

Фінальний результат вирушить на дегустацію до професіоналів Mackmyra і лише потім — на виробництво.  Першу партію віскі, створеного за рецептом комп’ютера, планують випустити восени 2019 року.

Фото: Mackmyra

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi