То чия пташка? Між художницею та закладом харчування в Києві виник конфлікт через логотип - PostEat

пошук

То чия пташка? Між художницею та закладом харчування в Києві виник конфлікт через логотип
02-07-2021 0 2824


Українська художниця Сорокіна Марина розповіла, що chikchirik.kyiv – фаст-фуд на Подолі в Києві, без її відома і дозволу взяли її пташку зі стріт-арт роботи й використовували у себе на фасаді, як логотип, в декорі, на всіх меню, на формі персоналу, і на всіх своїх майданчиках. 

За словами художниці, з малюнком пташки вона брала участь у фестивалях @gogolfest_org і @plastikwood.

Художниця опублікувала пост у своїй сторінці в інстаграмі: 

“Это моя Сорока (мое настоящее имя Сорокина Марина) и это не просто иллюстрация — это очень личный персонаж. На сегодняшний день прошел уже месяц с того момента как я подняла этот вопрос. Было много шума благодаря вашим репостам, комментариям и отзывам на их страничках, но до сих пор они никак не отреагировали… Единственной их реакцией было то что на своем ФБ они убрали птичку с аватарки”, — написала Сомари в своєму пості в Instagram.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений користувачем @so.ma.ri

За словами художниці, коли заклад харчування створив сторінку в Instagram, люди почали активно писати коментарі під дописами chikchirik.kyiv.

В свою чергу, фаст-фуд бар Чік Чірік начебто не заперечує, що у їх логотипі присутнє зображення пташки в стилі творчості художниці. За  словами закладу, вони на межі закриття, і можуть зазнати повного краху.
На своїй сторінці в інстаграм заклад обублікував наступний пост:

“Но с недавних пор началось противостояние — художница ополчилась и собирает армию поклонников, которые хотят доказать свое право на торговую марку Чик Чирик. Чик Чирик на грани закрытия и может потерпеть полный крах и миллионные ущербы”, — йдеться в дописі. 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Чік Чірік (@chikchirik.kyiv)

Редакція PostEat звернулась до сторін конфлікту, щоб отримати коментарі щодо позицій обох учасників. 

“Из интересного, со мной сейчас начинают работать сразу несколько юристов, которые хотят бесплатно помогать просто потому что считают это дело показательным для нашей страны и интересным. Такая получается коллаборация юристов”, — прокоментувала ситуацію художниця Сомари.

Заклад фаст-фуду також відреагував на інформаційний запит редакції. В Чік Чірік уточнили, що працюють в рамках правового поля.

“Чик Чирик — зарегистрированная торговая марка и мы работаем исключительно в рамках правового поля и руководствуемся законами Украины. Других комментариев не даём”, — відповіли на запит в Чік Чірік.

Фото: Instagram so.ma.ri

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi