У Чернігові приготували рекордний куліш з таємним інгредієнтом - PostEat

пошук

У Чернігові приготували рекордний куліш з таємним інгредієнтом
11-01-2022 0 75


У Чернігові 8 січня упродовж кількох годин готували рекордний куліш. Нагодувати ним вдалося понад тисячу містян. Про це повідомляє “Суспільне”.

Організаторам знадобився 200-літровий казан, щоб приготувати понад 1 000 порцій стародавнього кулешу. 

Куліш готував староста Микола Лапа. Його прізвище корінням тягнеться до козацького роду. Усіх своїх секретів кухарі не розкрили, але розповіли про один із «таємних інгредієнтів». Трави для кулешу – м’яту, чорнобривці, чебрець та полин – збирають у ніч проти Івана Купала, о 4:00. Страву варять чоловіки, хоча сам процес традиційно супроводжується жіночим співом.

Заступниця керівника управління культури міської ради Катерина Литвин розповіла, що куліш занесли до книги рекордів Чернігова.

Фото: “Суспільне”

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi