У Китаї для гостей закладів пропонують ввести ліміт страв. Це має зменшити харчові відходи - PostEat

пошук

У Китаї для гостей закладів пропонують ввести ліміт страв. Це має зменшити харчові відходи
14-08-2020 0 1092

У вівторок голова КНР Сі Цзіньпін закликав китайців зменшити харчові відходи. Харчова асоціація міста Вухань запропонувала ідею — формулу «N-1», коли один стіл може замовити страви за кількістю гостей, мінус одна страва.

Ідея сформульована у відкритому листі Асоціації підприємств громадського харчування міста Вухань. «Ми будемо просувати модель N-1. Якщо за столом сидітиме 10 гостей, то їм дозволять замовити дев’ять страв. Якщо цього буде недостатньо, то вони зможуть замовити додаткові страви, коли з’їдять перше замовлення», — йдеться у зверненні.

Пропозицію опублікували через кілька годин після заяви Сі Цзіньпіня, у якій вік закликав до ощадливого використання сільськогосподарських ресурсів та назвав харчові відходи «жахливими та приголомшливими».


У Китаї існую традиція щедрих столів з великою кількістю страв. Зазвичай такі столи збирають під час бенкетів на навчанні, роботі та у колі сім’ї.

У 2018 році гості китайських ресторанів «викинули» 38% їжі, яку замовили, а учні шкільних їдалень залишили після себе 22% харчових відходів готових страв. Того ж року у країні стартувала кампанія ощадливого використання їжі «Чиста тарілка» та було заборонено за державний кошт влаштовувати великі бенкети.

Фото: Unsplash

Читайте також:

Як продавати харчові набори та продукти в інтернеті та заробити понад 5 200 000 доларів США: досвід і креатив китайців

«Китайцям вхід заборонено»: німецький ресторан позбавили зірки Michelin за расизм

Китайські ресторани вибачились за підвищення цін після карантину

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi