(Оновлено) Наявність COVID-сертифікатів або негативних тестів на COVID поки не є обов’язковою умовою в Києві - PostEat

пошук

(Оновлено) Наявність COVID-сертифікатів або негативних тестів на COVID поки не є обов’язковою умовою в Києві
05-10-2021 0 2326

Автор


Оновлення. У Департаменті муніципальної безпеки КМДА роз’яснили, що наявність COVID-сертифікатів або негативних тестів на COVID не є обов’язковою умовою для відвідування міських закладів або установ, доки Київ лишається в «жовтій» зоні.

«Поки столиця залишається у «жовтій» зоні, і основними вимогами до відвідувачів закладів є наявність маски та дотримання дистанції. Але ми вже готуємось до можливого посилення карантинних обмежень і напрацьовуємо механізми дій на випадок, якщо будемо змушені вимагати від структурних підрозділів міської влади, у тому числі ЦНАПів, і від інших установ допускати відвідувачів лише за наявності COVID-сертифікатів або негативних тестів на COVID», – розказав перший заступник директора Департаменту муніципальної безпеки Олег Куявський.

Київська адміністрація посилила карантинні заходи у столиці – починаючи з 5 жовтня відвідувачів у держадміністраціях, ЦНАПах, підприємствах та організаціях, незалежно від форми власності, прийматимуть лише за наявності COVID-сертифіката або ПЛР-теста.

Про це йдеться в ухваленому на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації протоколі №15, який опублікований на сайті КМДА.

У відвідувачів вищезазначених закладів має бути документ, що підтверджує отримання як мінімум однієї дводозної вакцини або сертифікат про повний курс вакцинації від COVID-19. Якщо особа не вакцинована, тоді при собі необхідно мати негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу, яке проведене не більш як за 72 години до відвідування закладу. Вимога щодо тесту чи сертифіката не поширюється на осіб, які не досягли 18 років.

Крім цього, відвідувачі установ і організацій мають носити захисні маски і дотримуватись дистанції у 1,5 м.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi