У Києві припинив роботу лондонський автобус-кав’ярня - PostEat

пошук

У Києві припинив роботу лондонський автобус-кав’ярня
15-01-2024 0 460


Відомий автобус-кав’ярня LennyBus на вулиці Архітектора Городецького у Києві припинив роботу. Про це кав’ярня повідомила у Facebook. 

Заклад зачинився через те, що йому не продовжили договір оренди землі на вулиці Архітектора Городецького, 8.

“Але там, де є кінець — є і початок! Мені треба відпочити і набратися сил. Вже давно треба було пофарбуватися, відремонтувати барну стійку, перекласти підлогу, відправити мою La Marzocco на техобслуговування — тобто привести себе до ладу. Але останні роки з ковідом і початком повномасштабної війни в Україні далися напрочуд важко, до цього не доходили фінанси і сили. Тому це хороший привід відправитися в такий собі автобусний спа-відпочинок”, – розповіли у LennyBus.

У закладі додали, що починають пошук нового місця для відновлення роботи.

Додамо, LennyBus на Городецького працював 24 роки з 1999 року. Автобус з Лондона привіз київський архітектор Леонід Жаріков, який одразу мав у планах створити дитячу кав’ярню з цього транспорту. Але тривалий час архітектор не отримував дозволу від влади міста. Тому автобусу довелося стояти у місті без діла. Спочатку з нього довелося зробити пивний бар, де розливали пиво бренду Warsteiner. А згодом, у 2006 році з автобуса зробили касу для продажу квитків. У 2007 році Леонід помер, а після смерті власника, автобус успадкувала його дружина Оксана та управляла ним ще 10 років. У 2017 році на шляху червоного автобуса з’явилась дівчина, на ім’я Валерія, яка, власне й зробила з нього справжню кав’ярню, про яку мріяв Жаріков.

Photo credits: Facebook LennyBus

Читайте також:

Бренд Koskenkorva оголошує старт коктейльного конкурсу «MAKE IT SUSTAINABLY»

Команда винного критика Джеймса Саклінга високо оцінила вино SHABO

Юрій Ковриженко розповів, як намагається зрозуміти місцеві продукти

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi