У Києві викрили власника сільськогосподарських товариств, який постачав продукти окупантам - PostEat

пошук

У Києві викрили власника сільськогосподарських товариств, який постачав продукти окупантам
29-08-2023 0 339


Правоохоронці викрили власника шести сільськогосподарських товариств, який постачав продукцію псевдоміністерству на окупованій території Запорізької області. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру власнику товариств та його спільнику за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України)”, — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2022 році після окупації частини територій Запорізької області власник шести сільськогосподарських товариств за сприяння спільника перереєстрував їх в окупаційних органах влади.

Перебуваючи в столиці, він дистанційно керував господарською діяльністю підприємств. Довірена особа на окупованій території займалася організаційно-розпорядчими та адміністративно-фінансовими питаннями.

На понад 1000 га окупованої української землі ці підприємства вирощували, переробляли та надалі продавали сільгосппродукцію окупантам.

Зокрема, спільник уклав контракт з так званим Міністерством освіти і науки Запорізької області. Він постачав псевдооргану виготовлену продукцію. Частину отриманих коштів від реалізації товару вони сплачували у вигляді «податку» до окупаційної адміністрації рф.

Оскільки спільник знаходиться на тимчасово окупованій території, йому повідомлено про підозру заочно.

“Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, — йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Читайте також:

Киян запрошують на продуктові ярмарки: адреси

В Україні дехто сприймає вживання Aperol Spritz як підтримку росії — The Washington Post

У Китаї запрацював перший завод із виробництва штучного м’яса

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi