пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Поки весь ресторанний світ розмірковує над тим, як безпечно обслуговувати гостей після коронавірусу, ця пара шведів здається знайшла рішення. 10 травня Лінда Карлссон та Расмус Перссон відкриють у шведській глушині заклад Bord för En — з одним столом у чистому полі.
Єдиний столик закладу встановлять у полі поряд з будинком власників. Ідея безконтактного ресторану прийшла Лінді (Linda Karlsson) та Расмусу (Rasmus Persson), коли до них в гості прийшли батьки. Вони входять до групи ризику інфікування, тому подружжя пригощало їх стравами у полі. «Батькам сподобалось і ми вирішили відкрити заклад вільний від COVID-19», — пояснив Расмуc місцевим ЗМІ.
Заклад відкриється 10 травня і буде приймати лише одного гостя в день. Їжу подаватимуть у кошику для пікніка на тросі з кухні прямо до столу. Всі страви виключно вегетаріанські та з місцевих продуктів. Шефом закладу буде Расмус Перссон, він працював разом з відомим шведським кухарем та ресторатором Лейфом Маннерстромом (Leif Mannerström). Лінда відповідатиме за приладдя та обслуговування.
У закладі можна буде спробувати страву Råraka зі смаженою картоплею «хешбраун» у шведському стилі, ікрою з морських водоростей та свіжим щавлем. На десерт Расмус пропонує спробувати страву «Останній день літа» з чорницею. За коктейлі відповідає відомий шведський міксолог Джоель Седербак (Joel Söderbäck).
Bord för En стане єдиним закладом у селищі Ransäter, де проживає 114 людей. Столик для обіду на самоті у чистому полі вже має кілька бронювань.
Фото: bordforen.com
Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!
Читайте також:
Головну нагороду MICHELIN щодо стійкого розвитку отримав шеф-кухар Magnus Ek зі Швеції
Новачок дня: шведський ресторан Etoile отримав першу зірку «Мішлен»
З 2020 року Coca-Cola у Швеції перейде на тару з 100% переробленого пластику
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi