Новачок дня: шведський ресторан Etoile отримав першу зірку «Мішлен» - PostEat

пошук

Новачок дня: шведський ресторан Etoile отримав першу зірку «Мішлен»
18-02-2020 0 653


Про зірковий дебют Швеції оголошено на презентації «Мішлен» 2020 року для Північних країн у Тронхеймі (Норвегія). Ресторан Etoile відкрили два друга, які у своїх стравах діляться враженнями й смаками з подорожей.

Заклад Etoile відкрився у травні 2018 року у Стокгольмі. Ресторан заснували два друга шеф-кухарі — Денні Фолкман (Danny Falkeman) та Йонас Лагерстрем (Jonas Lagerström).

Йонас Лагерстрем — відомий у Швеції і країнах Скандинавії кухар. Виступав у складі юніорської команди шеф-кухарів Швеції, півфіналіст конкурсу «Кращий шеф-кухар» (Årets Kock) 2019 року

Заклад Etoile було відкрито з ідеєю ділитися з гостями враженнями й смаками з подорожей шеф-кухарів. В ресторані готують страви з сезонних продуктів згідно з фіксованим меню вартістю 1 500 шведських крон (3 800 грн) для одного гостя. Вартість алкогольних напоїв до страв — 1 200 шведських крон (3 000 грн), безалкогольних — 800 шведських крон (2 000 грн). Потрапити в заклад можна тільки за умови попереднього бронювання. Заклад не приймає оплату готівкою.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У відгуку інспектора «Мішлен» на сайті ресторанного гіда заклад названо «місцем гастрономічної творчості». Страви мають яскравий інтенсивний аромат та дивовижний зовнішній вигляд. У відгуку акцент зроблено на консоме «Ліс» з дикими грибами, основній страві «Бублик» з гарбузом, морквою та фуагра та тайским супом том кха кай у вигляді морозива. Etoile також отримав відзнаку «Конюшина» за внесок у розвиток сталої гастрономії.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про результати роботи гіду «Мішлен» у 2019 році в Північних країнах можна прочитати тут.

Фото: facebook.com/restaurangetoile


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi