Головну нагороду MICHELIN щодо стійкого розвитку отримав шеф-кухар Magnus Ek зі Швеції - PostEat

пошук

Головну нагороду MICHELIN щодо стійкого розвитку отримав шеф-кухар Magnus Ek зі Швеції
21-02-2020 0 2732


У норвезькому Тронхеймі під час  церемонії вручення The MICHELIN Guide Nordic Countries 2020, про що PostEat вже повідомляв раніше тут, були додатково вручені спеціальні нагороди: за сталий розвиток ресторанної індустрії, найкращий сервіс обслуговування та кращий шеф-кухар.

  • Стійкість — Sustainability Award 2020 — здобув Magnus Ek та його команда з ресторанів Oaxen Krog та Oaxen Slip.
  • Сервіс та гостинність — Welcome & Service Award 2020 — здобула Tina Kragh Vildgaard, співвласниця та менеджерка рестораніу Jordnær.
  • Шеф Ментор — Chef Mentor Award 2020 — став Rasmus Kofoed з Geranium.

В цьому матеріалі розказуємо про шефа-переможця у номінації Sustainability Award 2020, його заклади та діяльність у зв’язку з досягненням цілей стійкого розвитку.

Премію MICHELIN по Нордичним країнам за сталий розвиток вручив Тронд Ф. Меллінгстер (Trond F. Mellingsæter), представник найбільшого комерційного банка Данії Danske Bank.

«Стійкість — це річ, з якою ми працюємо з самого початку, тому це чудово», — сказав Магнус, отримавши нагороду.

Стійкий розвиток передбачає ідеологію та філософія, яких вже декілька років дотримується шеф-кухар Магнус Ек. Його метою та мрією є мінімізація негативного впливу на навколишнє середовище. Для цього шеф пропонує:

  • створювати місцеві та сезонні інгредієнти із власного органічного саду;
  • сприяти найвищому рівню здоров’я та добробуту тварин, а також стійкому використанню морських ресурсів;
  • забезпечувати різноманітне меню з великою кількістю вегетаріанських страв;
  • перетворювати харчові відходи у біогаз або компост.

 

 

Ресторан Oaxen Krog та бістро Oaxen Slip (Стокгольм, Швеція), шефа Магнуса Ека (Magnus Ek), розташовані в одній будівлі в колишньому човні в чудовому прибережному місці на острові Юргорден (Djurgården) у центральній частині Стокгольма.

Ресторан Oaxen Krog

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Beckholmsvägen 26 SE-115 21 Stockholm

Час роботи: четвер — субота з 18:00.

Деталі: Гастрофілософія ресторану полягає у виборі унікальної кулінарній продукції від найближчих сусідніх районів та інших областей Норвегії, де якість, смак, стійке землеробство, гуманне вирощування та вигодування тварин є пріоритетними напрямками в діяльності фермерів та виробників. Навколишнє середовище та дивовижна природа – є головним натхненням для шеф-кухаря та його команди під час створення меню. У ресторані пропонуються вина зі старого світу Європи, які виготовляються з невеликих, але ретельно відібраних виноградників, які подпадають кулінарну філософію ресторану. У 2014 році ресторан Oaxen Krog отримав одну зірку «Мішлен», а наступного 2015 – ще одну. 

Бістро Oaxen Slip

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Beckholmsvägen 26 SE-115 21 Stockholm

Час роботи: 

  • Обід: четвер та п’ятниця з 11:30 до 16:00;
  • Вечеря: четвер — неділя з 17:00 до 22:00;
  • Бранч: субота — неділя з 12:00 до 15:30.

Деталі: відвідувачам пропонують авторську інтерпретацію шведського бістро, ситних і нехитрих страв з великою кількістю морепродуктів. Страви з цільної риби — це особливість цього закладу, якому у 2013 році була присвоєна відмітка Bib Gourmand за свою корисну та серйозну кулінарію.

 

Фото: Oaxen Krog / Oaxen Slip (Instagram) / oaxen.com

 

 

Читайте також: 

Гід Michelin Франція 2020: 3435 закладів у Гіді, 628 зіркових ресторанів, нова позначка Зелена Конюшина, стійкий підхід, екологічна повістка

Мировые тренды, о которых не говорят в Украине, мнение украинских шефов и Гид Мишлен Франция 2020

В Норвегії презентували новий Гід Мішлен 2020 — Michelin Guide Nordic Countries 2020

Michelin Guide Nordic Countries 2020: унікальні заклади, прогресивні шефи, нова філософія

Стокгольмський ресторан Frantzen підтвердив три зірки «Мішлен» у 2020 році

Мішлен зберіг за закладом Geranium звання найкращого ресторану Данії

Головну нагороду MICHELIN щодо стійкого розвитку отримав шеф-кухар Magnus Ek зі Швеції

Ресторани, що отримують зірки, їх цінності та переваги: Michelin Guide 2020 Британії та Північної Ірландії

Michelin Guide Netherlands 2020: новий рік й одразу 8 нових ресторанів

MICHELIN Guide 2020: список найкращих ресторанів Гонконгу та Макао

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi