Uber планує використовувати до 2000 роботів для доставки їжі - PostEat

пошук

Uber планує використовувати до 2000 роботів для доставки їжі
02-06-2023 0 307


Компанія Uber Technologies Inc. та стартап Serve Robotics Inc. планують розгорнути парк із 2000 роботів, які доставлятимуть покупцям замовлення з кафе та ресторанів. Про це повідомляє видання Gizmochina.

Роботи для доставки їжі поставлятиме компанія Serve Robotics – колишній підрозділ Uber, який два роки тому відділився в незалежний стартап. З того часу компанія залучила фінансування у розмірі $23 млн.

Мобільні роботи Serve Robotics можуть перевозити до 22 кілограмів товарів на відстань до 40 кілометрів без додаткової підзарядки. Їх компактне шасі дозволяє їм пересуватися тротуарами поряд з пішоходами. За словами компанії, її технологія забезпечує ефективніший засіб доставки продуктів харчування, ніж традиційні транспортні засоби.

Роботи стартапу працюють на обчислювальних пристроях з лінійки систем Nvidia Jetson. Модулі Jetson поєднують центральний процесор, відеокарту, пам’ять та супутні компоненти в єдину плату. Кожен робот оснащений датчиком LIDAR, який використовується для складання карти навколишньої місцевості.

Serve Robotics повідомляє, що її роботи використовують штучний інтелект для перетворення даних із датчиків у карту маршруту. На початку минулого року стартап повідомив, що його програмне забезпечення для штучного інтелекту досягло так званої автономії 4-го рівня. Це означає, що у більшості дорожніх ситуацій роботи можуть працювати незалежно без участі людини.

Нове партнерство стартапу та Uber по збільшенню парку роботів до 2000 роботів розширює пілотну програму, запущену компаніями в Лос-Анджелесі минулого року. У рамках цієї програми 200 місцевих ресторанів отримали у своє розпорядження близько 100 роботів. За даними Serve Robotics, з моменту запуску програми продажі ресторанів зросли на понад 30%, у порівнянні з продажами попереднього місяця. Uber планує не тільки розгорнути більшу кількість роботів, але й доставити їх до інших міст, таких як Сан-Хосе, Даллас та Ванкувер.

Uber зробить роботів доступними для користувачів через свою службу доставки їжі UberEats.

Фото: Gizmochina

Читайте також:

У Києві пройде лекція «Винні таємниці України: подорож крізь історію та культуру наших вин»

У ресторані Intense презентували оновлене меню сніданків

Клопотенко шукає інвесторів для пришвидшення реалізації реформи шкільного харчування

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi