В Україну завезли отруйні мандарини з Єгипту - PostEat

пошук

В Україну завезли отруйні мандарини з Єгипту
22-11-2023 0 570


В Україну завезли партію отруйних мандаринів з Єгипту. Вміст пестициду диметоат у цитрусових перевищує допустиму норму у 33 рази. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

«Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 20.11.2023 р. №2023.8018 стосовно виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції (експортрер: DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa) до України (отримувач: ТОВ «Фудком», вул. Залізничне шосе 57, м. Київ, 01014; місце доставки: с. Мартусівка, Бориспільський р-н., Київська обл.)», — йдеться у повідомленні. 

У системі швидкого оповіщення для харчових продуктів і кормів (Rapid Alert System for Food and Feed — RASFF) повідомили, що цитрусові мають пестицид диметоат, допустима норма якого перевищена у 33 рази. Через це греки не дозволили розміщувати отриману партію мандаринів у своїх магазинах і супермаркетах.

Додамо, диметоат — інсектицид, який використовується для боротьби зі шкідниками в сільському господарстві та в інших галузях. Він здатен спричинити нудоту, слабкість, сонливість, проблеми з диханням, біль у животі та діарею, а в разі важких отруєнь — знепритомнення, судоми та параліч.

Читайте також: 

Результати премії The Best Chef Awards 2023

У Київській області заблокували 11 сайтів, через які продавали підроблені алкоголь та сигарети

Coca-Cola презентувала ШІ-генератор святкових листівок

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi