«Відновили роботу — почались перевірки»: думки ресторатора про державне регулювання бізнесу - PostEat

пошук

«Відновили роботу — почались перевірки»: думки ресторатора про державне регулювання бізнесу
19-05-2020 0 1642


Співвласник Naprosecco Oyster & Co, «Тісто, сир і тітка Белла» та бару Charles Baker Володимир Григори повідомив у фейсбук про відновлення перевірок у його закладах. Редакція PostEat дізналась деталі та думку ресторатора про державне регулювання бізнесу.

15 травня Володимир Григори опублікував допис про відновлення перевірок у закладах, які тільки відкрились. «Люблю Україну, всім серцем, але хочу вже поїхати», — написав ресторатор.

Редакція PostEat звернулась до Володимира Григори з проханням розповісти про деталі перевірок та дати їм оцінку.

1. Чи пояснювали контролери передумови та терміновість візиту?

Пояснень, як таких не було. Але як ми зрозуміли, це була комплексна перевірка у зв’язку з послабленням карантину та дозволом ресторанах працювати на літніх майданчиках.

2. Чи була процедура перевірки коректною? Чи не було натяків на неформальне вирішення можливих порушень?

Всі були достатньо ввічливі, окрім одного перевірника, який сказав «я до вас ще повернусь». У нього була брудна маска, якій очевидно вже кілька місяців і він не до кінця володів інформацією щодо постанов та рекомендацій МОЗ. Ми надали всі необхідні документи, отримали рекомендації та на цьому перевірка закінчилась.

3. Як ви оцінюєте доцільність перевірок бізнесу в перші дні після карантину?

У форматі перевірки щодо дотримання рекомендацій для недопущення поширення вірусної інфекції — ставимося добре. Якщо перевірка перетворюється в мародерство, погрози закрити бізнес без будь-яких ґрунтовних причин — тоді дуже негативно. Хотілося б допомоги та підтримки від держави, але поки від слова «перевірка» у всіх виникає нервовий тик та подумки перераховуємо купюри, які можуть вимагати за недотримання якихось містично-міфічних порушень стандартів укладених ще за радянського союзу.

Фото: Facebook Vladimir Grigori

Сподобався матеріал? Підтримай нас донейтом на Patreon, щоб читати більше!

Читайте також:

Львівський паб зібрав аншлаг після карантину. Наступного дня влада його закрила

«Бізнесмени — не буржуїни на мішках з грошима»: у мережі написали, як підприємці переживають коронакризу

Поліція жорстко затримала власника кав’ярні в Одесі за нібито порушення правил карантину (відео)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi