«Винна війна». Між Італією та Хорватією спалахнула суперечка через назву вина «просекко» - PostEat

пошук

«Винна війна». Між Італією та Хорватією спалахнула суперечка через назву вина «просекко»
28-07-2021 0 654


«Прошек» і «Просекко» — назви вина, через які виникла суперечка між Італією та Хорватією. Рим бурхливо протестує проти Загреба, який розпочав у Брюсселі процес міжнародного визнання назви свого далматинського солодкого вина “prošek”. Про це повідомляє італійські сільськогосподарська асоціація Coldiretti.

Хоча смак вин абсолютно різний, італійська влада вбачає ризик плутанини в обох назвах. 

“Регламент ЄС щодо спільної організації сільськогосподарських ринків передбачає, що позначення походження мають бути захищені від будь-якого зловживання, наслідування чи натяку. Назва «Прошек» суперечить назві, яка зареєстрована за нашим Просекко в Європі», — сказав депутат ЄС та ексміністр сільського господарства Паоло Де Кастро.

Італія захистила права торгової марки для свого Prosecco багато років тому на внутрішньому європейському ринку. Це означає, що вина з однаковими або подібними назвами не можуть продаватися в ЄС, якщо вони не походять з регіону Венето.

«Ініціатива Хорватії на користь вина «Прошек» — це напад на наше просекко, яке є найбільш експортованим вином у світі», — йдеться в листі італійської сільськогосподарської асоціації Coldiretti.

Відзначимо, що Хорватія вже просила визнати термін «Прошек» після вступу до ЄС у 2013 році, але Брюссель відхилив це через сильну схожість з італійським “Просекко”.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi