Винороби США позиваються на $19 млн за відмову страховиків вважати вино «з димком» проблемою - PostEat

пошук

Винороби США позиваються на $19 млн за відмову страховиків вважати вино «з димком» проблемою
13-12-2019 0 773


Пожежа 2017 року зіпсувала деякі вина Каліфорнії димним смаком. Страховики не вважають це страховим випадком та відмовляються покривати збитки. Винороби мають намір змусити зробити виплати через суд.

Ініціаторами позовів до Вищого суду округу Сонома (Каліфорнія) стали група компаній Vintage Wine Estates (VWE) та винарня Kunde. Винарні стверджують, що через вплив диму під час пожежі 2017 року їх вина отримали неприємний димний аромат та смак. Це знизило ринкову вартість вина і призвело до збитків. У позові Vintage Wine Estates (VWE) стверджується, що сума втрат склала $12 млн, а винарня Kunde заявляє, що втратила $7 млн.

У страхових договорах обох компаній сказано, що покриваються «всі ризики», які можуть виникнути на виробництві, але не покриваються ризики на винограднику. Страховики вважають, що виноград було зіпсовано димом на винограднику і на виробництво він потрапив уже «з димком». Тому, на їх думку, це не страховий випадок. Це твердження підкріплене висновком експерта, якого найняли страховики.

У свою чергу винороби стверджують, що збирали врожай до пожеж і виноград був якісним. Але під час пожеж дим разом з повітрям проник у приміщення винарні та  зіпсував вино. Тому це страховий випадок. Винороби мають намір довести свою правоту за допомогою свідків збору врожаю 2017 року.

Винороби позиваються до низки компаній з якими були укладені страхові договори — National Surety Corporation (Allianz), RSA Group, Liberty Speciality Markets, Navigators Underwriting Agency, Brit Global Specialty and Travellers Marine Cargo.

Страву передано до федерального суду. Розгляд справи почнеться 20 грудня. Представники Vintage Wine Estates (VWE) та винарні Kunde кажуть, що хочуть зробити прецедент, — «Багато винарень постраждали, але не наважуються вимагати від страховиків відшкодування. Хочемо довести свою правоту і допомогти іншим».

Фото: AP


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi