Віталій Кличко: «Люди нехтують правилами безпеки. Жорсткий карантин може повернутись» - PostEat

пошук

Віталій Кличко: «Люди нехтують правилами безпеки. Жорсткий карантин може повернутись»
26-06-2020 0 1242


Мер Києва Віталій Кличко повідомив у фейсбук про спалах Covid-19 на Троєщинському ринку та загальне погіршення епідеміологічної ситуації у столиці. «Багато мешканців столиці почали нехтувати елементарними правилами безпеки», — пояснив міський голова.

У дописі Віталій Кличко розповів про інфікування п’яти працівників Троєщинського ринку. Також чиновник додав, що у столиці було послаблено карантинні обмеження для того, щоб бізнес міг працювати, а люди заробляли гроші. Але через нехтування правилами безпеки епідеміологічна ситуація погіршується і суворі обмеження можуть повернутись.

Далі пряма мова:

«Друзі! Спалах коронавірусу зафіксований на речовому ринку «Троєщина». Там підтвердили захворювання у п’яти працівників. Вони лікуються на самоізоляції.

Держпродспоживслужба визначає коло контактних осіб. А комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалить рішення про можливість подальшої роботи ринку.

Останнім часом епідеміологічна ситуація в столиці погіршилася. Ви самі бачите, скільки в нас нових випадків щодоби. Обмеження були послаблені, оскільки ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, що людям треба заробляти. Що потрібно піднімати економіки.

Але, нажаль, багато мешканців столиці почали нехтувати елементарними правилами безпеки. Люди не вдягають маски у громадському транспорті та в публічних місцях, де найвищий ризик заразитися. Не дотримуються дистанції, збираються великими компаніями.

Вірус не відступив. І, якщо кількість хворих зростатиме, а кількість вільних ліжок в опорних лікарнях найближчими днями суттєво зменшиться, ми будемо вимушені повернутися до суворих обмежень. В тому числі, і в роботі громадського транспорту. І, підкреслю, ми все ближче до такого рішення».

Київ вже третій день поспіль перевищує критерії визначені МОЗ. Згідно із Постановою «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» № 392 від 20 травня 2020 року,, місцеві органи влади можуть посилити протиепідемічні заходи:

У разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про посилення протиепідемічних заходів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в регіоні із значним поширенням COVID-19 кожних три дні аналізує епідемічну ситуацію в регіоні, розглядає питання посилення протиепідемічних заходів.

Фото: Rawpixel

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi