Японська шефиня руйнує міф, що суші можуть готувати тільки чоловіки - PostEat

пошук

Японська шефиня руйнує міф, що суші можуть готувати тільки чоловіки
01-10-2019 0 1145


Японська шефиня Юкі Чізуй (Yuki Chidui) з 2010 року очолює суші-ресторан Nadeshiko Sushi в Токіо. Це єдиний ресторан країни, де суші готують лише жінки.

Шефиня свідомо пішла на зміну класичної уніформи кухарів, зовнішнього вигляду та подачі. ЇЇ мета зруйнувати міф про те, що суші можуть готувати лише чоловіки. Наприклад, існує думка, що жінка-кухар не може приготувати смачні суші, бо температура її тіла зазвичай вище чоловічого. Нібито, це впливає на якість продуктів. Наукового підтвердження цьому припущенню не існує.

В ресторані Юкі Чізуй суші готують в традиційному кімоно, з зібраним волоссям та легким макіяжем. Так шефиня хоче дистанціюватись від чоловічого образу суши-майстра — у білій уніформі, з коротким волоссям. У майбутньому шефиня планує змінити правила і стандарти суші-культури, бо вони написані чоловіками для чоловіків.

Юкі Чізуй не перша жінка, яка досягла успіхів у царині суші. «№1» серед японських шефинь називають Юмі Чиба (Yumi Chiba). Вона керує сімейним рестораном Anago no Uotake Sushi в префектурі Сідзуока, який майже півстоліття тому відкрив її батько.

Жінка мріяла про кар’єру виконавиці гри на фортепіано, але приєдналась до сімейної справи 1999 року під час кризи традиційних суші-ресторанів. «Суші-культура переживає кризу, багато ресторанів йду з бізнесу, дедалі меншому числу чоловіків цікава робота на кухні. Я хочу зберегти цю культуру для наступних поколінь», — розповіла Юмі Чиба в одному з інтерв’ю.

Також успіху досягла і шефиня Чисакі Іба (Chisaki Iba), яку запросили працювати шеф-кухарем у готелі  Ritz-Carlton (Кіото).

2011 року вийшов документальний фільм «Мрії Дзіро про суші» про 85-річного шефа Дзіро Оно з Токіо. У фільмі розкривається особистість шефа, головні віхи суші-культури та роль чоловіків в ній.

Фото: Yuki Chidui

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi