ЄС спрямує €56 млн фермерам Румунії, Болгарії та Польщі через українське зерно - PostEat

пошук

ЄС спрямує €56 млн фермерам Румунії, Болгарії та Польщі через українське зерно
22-03-2023 0 263


Європейський Союз активує кризовий резерв для фермерів Румунії, Болгарії та Польщі, які постраждали від збільшення експорту зерна з України, що призвело до зниження місцевих цін. Про це повідомляє Bloomberg.

«Це підтримка для країн, фермери яких постраждали від збільшення імпорту з України. Ми спостерігаємо збільшення поставок, величезне зростання імпорту для прикордонних країн», — сказав комісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський.

Рішення було прийнято для Болгарії та Польщі, оскільки поєднання їхнього власного виробництва та імпорту з України перевищило середній п’ятирічний показник до початку війни Росії в Україні. Румунія була додана через її місцеположення для так званих «шляхів солідарності».

Румунія отримає 10 млн євро, Болгарія – понад 16 млн ​​євро, Польща – 30 млн євро. Ця сума може бути подвоєна за рахунок співфінансування з бюджетів країн-членів ЄС.

В Угорщині та Словаччині також спостерігався наплив українського зерна, але вони не отримають підтримки від фонду, оскільки їх сукупні обсяги виробництва та імпорту не перевищують середні показники за п’ять років.

Читайте також:

Pernod Ricard купує новий бренд віскі

Парламент ухвалив закон про реформу рибної галузі

Snoop Dogg запускає власний бренд кави

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi