З відходів пивоваріння виготовили пластикову упаковку - PostEat

пошук

З відходів пивоваріння виготовили пластикову упаковку
27-01-2023 0 409


Пивоварна компанія Kirin спільно з виробником косметики Fancl розробила технологію виробництва пластику з відходів пивоваріння. Про це повідомляє Cosmetics design-asia.

Японська косметична компанія Fancl, яка з 2019 року на третину належить Kirin, звернулася до Дослідницького інституту інновацій у сфері упаковки Kirin із пропозицією розробити екологічний пластик на заміну поліетилентерефталату, з якого виробник косметики робить упаковку для пудри. Замість ПЕТ було вирішено використати геміцелюлозу, яку виділили з відходів виробництва пива Kirin Ichiban Shibori. Через те, що геміцелюлоза має рослинне походження, виготовлений з неї пластик менше впливатиме на навколишнє середовище, коли упаковку викинуть.

Під час розробки упаковки вчені зіштовхнулися з труднощами. По-перше, потрібно було придумати спосіб, як зробити так, щоб матеріал не мав кольору та запаху. Крім того, обробляти та надавати форму геміцелюлозі складніше, ніж звичайному пластику. Для отримання бажаних властивостей геміцелюлозу з пивних відходів змішали із звичайною целюлозою.

Партнери впевнені, що це перший досвід отримання пластикового пакування з пивних відходів. Вони одержали патенти на технологію. Надалі Fancl планує використовувати цей матеріал для упаковки інших продуктів.

Фото: Kirin Holdings

Читайте також: 

В Амстердамі відкрився безкоштовний супермаркет

Лана Світанкова та «BEER ГИЧКА» проводять благодійну лотерею

У російського виробника чаю забрали понад 50 млн грн на потреби ЗСУ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi