Де скуштувати смачні деруни у Львові: ресторани та кафе з автентичними та авторськими рецептами - PostEat

пошук

Де скуштувати смачні деруни у Львові: ресторани та кафе з автентичними та авторськими рецептами
19-07-2024 0 2944


Сьогодні розповімо вам про заклади у Львові, де можна скуштувати справжнісінькі деруни. Ця страва, яка є улюбленою багатьма українцями, має безліч варіацій та рецептів. Від традиційних дерунів до сучасних інтерпретацій з різними начинками — львівські ресторани пропонують широкий вибір, щоб задовольнити смаки кожного гурмана.

Анчоусна | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Корнякта, 1

Години роботи: щодня 09:00-23:00

Бюджет: салати від 185 грн, основні страви від 186 грн, десерти від 82 грн.

Дещо з меню: деруни з кальмаром — 195 грн, деруни з мідіями — 195 грн, деруни з рапанами — 286 грн, деруни зі щупальцями кальмара з соусом моцарела — 128 грн, лосось слабої солі з картопляним деруном та яйцем пашот — 196 грн.

Деталі: «Анчоусна» — монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Чорноморка», який знаходиться в центрі Львова. В ресторані готують хамсу, барабульку, ставридку, сардини, мерланга, шпроти і багато іншої дрібної смаженої рибки з хрусткою скоринкою та в абсолютно несподіваних стравах. Свіжі рибу та морепродукти на ваш вибір посмажать в пивному клярі або по-домашньому на пательні. В «Анчоусній» ви можете спробувати деруни з різноманіттям морепродуктів: їх пропонують з кальмаром, з мідіями, з рапанами. На сніданок з 09:00 до 12:00 можна замовити деруни зі щупальцями кальмара з соусом моцарела або з лососем слабої солі та яйцем пашот.

Gazda Cafe | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: просп. Свободи, 31; вул. Чернівецька, 21; вул. Шевченка, 73

Години роботи: щодня 09:00 — 00:00 (Свободи та Шевченка), щодня 05:00 — 00:00 (Чернівецька)

Бюджет: салати від 190 грн, основні страви від 250 грн, десерти від 140 грн.

Дещо з меню: деруни з грибним соусом — 175 грн, деруни з рваною свининою — 210 грн, деруни з шкварками та бринзою — 155 грн, деруни з слабосоленою фореллю та авокадо — 295 грн, деруни з буряком — 170 грн, дерунгер з яловичою котлетою — 260 грн, дерунгер з рваною свининою — 255 грн, дерун “гуцульський” — 260 грн, дерунгер з куркою і карамелізованою цибулею — 265 грн.

Деталі: Gazda Cafe — заклади популярної львівської мережі ресторанів Gazda Group, які відомі найбільшим вибором вареників і дерунів у Львові та авторськими напоями. Тут вас завжди чекають улюблені страви української кухні, здатні стати на рівні з маминим борщем і бабусиними варениками.

Годі уявити більшого різноманіття дерунів, ніж готують в закладах Gazda Cafe. З класичних поєднань пропонують деруни зі сметаною або з грибним соусом та поживну варіацію з рваною свининою. Також ви можете замовити “максимально по-домашньому” деруни з шкварками та бринзою. Сучасна варіація в європейському стилі — деруни з слабосоленою фореллю та авокадо, а українську варіацію по-сучасному роблять з додавання буряку, сиру будз та запечених слайсів з буряка. 

Всім фанатам дерунів треба скуштувати “гуцульський” — його готують з рваною свининою, цибулею та помідорами і запікають під сиром моцарела. Справжні зірки та хіти серед дерунів — дерунгери з двох дерунів та купи начинки між ними. Можна спробувати варіацію з яловичою котлетою, з рваною свининою та новинку — дерунгер з куркою і карамелізованою цибулею.

Довгі Бурхливі Оплески | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 3

Години роботи: щодня 16:20 — 23:00

Бюджет: закуски від 115 грн, кебаби від 145 грн.

Дещо з меню: типу “хелсі” деруни з весняним салатом — 195 грн, дерунбургер — 270 грн.

Деталі: “Довгі бурхливі оплески” — це гастропаб з баром, кухнею та подіями, співзасновником якого є Сашко Боїм («ПанБоїм», «Боїм Кебаб», Papí). Постійно в закладі проходять стенадап-події (вечірки, імпровізації, розмовні шоу, квізи), також є розважально-освітні події. В кухні поєднують близькосхідні кебаби з крафтовими українськими соусами від пана Боїма і “пабну кухню” у власному баченні. Також пропонують авторську коктейльну карту та  багато пива від українських броварень. В закладі можна скуштувати типу “хелсі” деруни на основі селери та картоплі із насінням соняшнику та гарбуза, грибами гливами та трюфельною пастою. Також варто скуштуваи фірмовий дерунбургер з начинкою зі смаженої яловичої котлети з розплавленим сиром чеддер, огірками від Боїма, салатом айсберг, свіжими томатами і фірмовим бургерним соусом.

Zeppelin | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Чорновола, 59

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Бюджет: салати від 175 грн, основні страви від 140 грн, десерти від 68 грн.

Дещо з меню: деруни зі сметаною — 115 грн, фірмові деруни від шефа — 187 грн, дерун косівський — 179 грн.

Деталі: У ресторані української та європейської кухні «Цепелін» можна однаково приємно випити ранкової кави, провести обід із колегами або відсвяткувати день народження. В ресторані створили максимально затишну атмосферу, яка відмінно підійде як для святкування різних заходів, так і для просто приємних зустрічей. В меню авторські страви української та європейської кухні, ніжна риба, соковите м’ясо, легкі гарніри та вишукані десерти. В «Цепеліні» ви можете скуштувати класичні деруни зі сметаною, фірмові деруни від шефа у вершковому соусі з ковбасками і томатами, а також великий запечений під сиром косівський дерун з курячим м’ясом та грибним соусом.

Love and Lviv | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Петра Дорошенка, 66

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: салати від 218 грн, основні страви від 288 грн, десерти від 110 грн.

Дещо з меню: деруни з грибною мачанкою — 185 грн, “ексклюзивні” деруни — 246 грн.

Деталі: Love and Lviv cafe на Дорошенка відкрилось восени минулого року в самому центрі Львова. Love&Lviv cafe — це маленька частинка сімейного закладу Love and Lviv family restaurant, зруйнованого внаслідок ворожої атаки. Заклад відкрився у значно меншому форматі, проте зберіг свою атмосферу та родинну гостинність. Меню включає в себе широкий вибір страв: від традиційних основних страв до супів, салатів та закусок. В закладі готують класичні деруни з грибною мачанкою та “ексклюзивні” деруни з додаванням шпинату, креветками конфі, руколою, соусом дор блю та кисло-солодким соусом.

Кнайпа Курнаха & Ноїв Ковчег | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ставропігійська, 9

Години роботи: щодня з 11:00 до 21:30

Бюджет: салати від 155 грн, основні страви від 95 грн, десерти від 65 грн.

Дещо з меню: деруни зі сметаною — 95 грн, деруни з грибним соусом — 130 грн, дерун по-королівськи — 195 грн.

Деталі: «Кнайпа Курнаха & Ноїв Ковчег» не перший рік відома львів’янам та гостям міста — раніше це була затишна кав’ярня «Ноїв Ковчег», яка доповнилась історією попередньої локації та перетворилась на ресторан. На початку XX століття у будівлі закладу працювала цукерня Курнаха, віддати шану якому вирішили у новій кнайпі. В меню закладу представлено страви європейської та сучасної української кухні, серед яких аж три варіації дерунів: найкласичніші зі сметаною, з грибним соусом та “по-королівськи” з біфштексом, грибним соусом, сиром та помідором. В теплу пору року смакувати страви в «Кнайпі Курнаха & Ноївому Ковчегу» можна на затишній літній терасі.

Головна фото: Gazda Cafe

Фото: Facebook / Instagram “Анчоусна”, Gazda Cafe, “Довгі Бурхливі Оплески”, Zeppelin, Love and Lviv, “Кнайпа Курнаха & Ноїв Ковчег”.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi