Масниця в Києві: традиційні частування в ресторанах міста - PostEat

пошук

Масниця в Києві: традиційні частування в ресторанах міста
21-02-2025 0 2263


Масниця у Києві — це час смачних традицій, теплих зустрічей і передчуття весни. З 24 лютого по 2 березня столичні ресторани запрошують гостей на справжній гастрономічний карнавал із варениками, млинцями та іншими смаколиками. Ми підготували добірку київських закладів, де на вас чекають авторські й традиційні рецепти, що доповнять атмосферу Масниці.

В різних регіонах України це свято називають по-різному – Колодій, Запусти, Пущення, Сиропуст, Масниця, Колодій, Заговини, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, тощо. Звідки пішло коріння цього яскравого зимового обрядового свята та що готували в цей тиждень у різних регіонах України — редакція PostEat детально розповідала в цьому матеріалі.

Улюблений Дядя | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Паньківська, 20

Години роботи: пн-пт 08:00 – 22:00, сб-нд 9:00 – 22:00

Дещо з меню: вареники з телячим язиком з печеними овочами та буряковим демігласом — 420 грн, вареники з капустою з хрумкою цибулею та солоною сметаною — 340 грн, вареники з вишнею з вишневим соусом та фісташкою — 360 грн, вареники з сиром з конфітюром з апельсинової цедри та соусом англез з тхіною — 340 грн.

Деталі: «Улюблений Дядя» — це місце, де поєднуються кулінарні традиції різних народів, створюючи унікальний гастрономічний досвід у самому серці Києва. Меню ресторану пропонує авторські інтерпретації класичних страв з Марокко, Греції, Ізраїлю, Туреччини та Єгипту. Оформлення ресторану створює затишок домашньої оселі, розділеної на зони, такі як вітальня, кухня та бібліотека, що дарує гостям відчуття перебування у домі близького родича. 

На честь Масниці цього року ресторан підготував спеціальне меню, яке включає п’ять видів вареників: з телячим язиком, капустою, креветками, вишнею та сиром. Ці страви доступні в меню до 2 березня, надаючи гостям можливість насолодитися традиційними смаками в сучасному виконанні.

Балувана Галя | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Антоновича, 50; вулиця Мечникова, 16

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Дещо з меню: млинцевий сніданок з шинкою та зеленим салатом — 198 грн, картопляні млинці з потрошками та часниковим соусом — 178 грн, фірмові вареники з сиром сулугуні, помідором та зеленню — 204 грн, вареники парові з капустою та грибами — 188 грн, вареники з вишнею в киселі — 184 грн, запечені млинці з сиром та родзинками — 184 грн.

Деталі: Варенична «Балувана Галя» — демократичний ресторан класичної української кухні. Сучасний інтер’єр закладу виконаний з натуральних матеріалів та оздоблений українськими традиційними орнаментами. У закладі до Масниці підготували великий вибір домашніх вареників та млинців з начинками на будь-який смак. Зранку рекомендують обрати млинцевий сніданок з шинкою та зеленим салатом, на обід можна спробувати картопляні млинці з потрошками та часниковим соусом або вареники з качкою та яблуками. Якщо хочеться солоденького, то краще за все сумуватимуть вареники з вишнею в киселі та запечені млинці з сиром та родзинками.

Царське село | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лаврська, 22 (біля Києво-Печерської Лаври)

Години роботи: щодня 10:00-23:00 

Як замовити стіл: за телефонами +380674341122, +380954341122 

Дещо з меню: млинці з лососем та вершковим сиром — 475 грн, з червоною ікрою, лимоном та оливками «Каламата» — 985 грн, млинці з ікрою щуки та сметаною з зеленою цибулею — 995 грн, млинці чорною ікрою, лимоном та оливками «Каламата» — 3290 грн, млинці з копченою куркою та горіховим соусом — 250 грн, торбинки з куркою та печерицями — 250 грн, бендерики з м’ясом та грибним соусом — 285 грн, млинці «Вишиванка» з трьома видами начинки — 255 грн, млинці з маком — 235 грн.

Деталі: В «Царському селі» оживають смаки давніх українських традицій, а кожна страва розповідає свою гастрономічну історію. До Масниці тут підготували справжній бенкет для шанувальників млинців, які вражають різноманітними начинками та смаковими поєднаннями. 

Млинці з лососем, червоною ікрою та ніжним крем-сиром Філадельфія зачарують гармонією смаків, а класичні млинці з червоною ікрою або ікрою щуки стануть ідеальним вибором для поціновувачів делікатесів. Для справжніх поціновувачів вишуканих смаків – млинці з чорною ікрою, що додають святу особливого шарму та розкоші. 

Любителі м’ясних страв зможуть насолодитися торбинками з куркою та печерицями, ароматними бендериками з м’ясом або млинцями з копченою куркою в горіховому соусі. А для тих, хто цінує традиційну солодку класику, ресторан пропонує млинці «Вишиванка» з трьома видами начинки – домашнім сиром, маком і вишнею, а також ніжні млинці з маком. Масниця в «Царському селі» – це не просто частування, а справжній ритуал вшанування українських традицій.

Товста качка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Прорізна, 15А; проспект Володимира Івасюка, 14Г

Години роботи: щодня з 11:00 — 22:00

Дещо з меню: млинці з лососем — 358 грн, млинці з грибами — 184 грн, млинці з солодким сиром — 152 грн, млинці з вишнею — 126 грн, оладки з качкою під вишневим соусом — 186 грн, оладки солодкі з ванільним мусом та кленовим сиропом — 154 грн.

Деталі: «Товста Качка» – це ресторани в форматі «сімейний ресторан в етно-стилі». Меню закладів засноване на традиційних українських стравах, які набувають нового життя та смаку разом із сучасними методами кулінарії. Відкрив ресторан один з найкращих шеф-кухарів та рестораторів України, президент Асоціації шеф-кухарів України, Ігор Брагін разом із сім’єю та друзями. 

У ресторані «Товста качка» створили апетитне меню, у якому класичні млинці та оладки заграли новими відтінками смаку. Для тих, хто цінує традиційні поєднання, пропонуються ніжні млинці з лососем, ароматні млинці з грибами та легкі млинці з солодким сиром. А якщо хочеться чогось незвичайного, обов’язково варто скуштувати оладки з качкою під вишневим соусом – яскравий авторський смак, що точно запам’ятається.

Паштет | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Костянтинівська, 1/2; вулиця Хрещатик, 24; проспект Берестейський, 18.

Дещо з меню: млинці з жульєном з курки та трьома соусами — 255 грн, шоколадні млинці з шоколадом — 235 грн, шпинатні млинці із сьомгою — 275 грн, млинці “Чотири сири” — 255 грн.

Деталі: Гастрокафе «Паштет» поєднують сучасний стиль із домашнім комфортом, пропонуючи гостям авторські страви української кухні в новому виконанні. Меню «Паштету» розроблене з акцентом на фірмові паштети та традиційні українські страви, переосмислені шеф-кухарем. Гості можуть насолодитися різноманітними сніданками, доступними протягом усього дня, ланчами з двох страв та напою за привабливою ціною, а також різноманітною пастою та бургерами.

У «Паштетах» готують до святкування Масниці спеціальним меню з різноманітними млинцями. Серед запропонованих страв — млинці з жульєном із курки та трьома соусами, шоколадні млинці з шоколадом, шпинатні млинці із сьомгою, а також млинці «Чотири сири» з моцарелою, пармезаном, дор блю та крафтовим сиром.

SHOTAM | Instagram

Де: вулиця Зарічна, 1Б

Години роботи: пн-чт 09:00 – 21:00, пт-нд 09:00 – 22:00

Дещо з меню: запечені млинці з телятиною, куркою та моцарелою — 278 грн, млинці з тигровою креветкою, салатом айсберг та соусом цезар — 268 грн, млинці з лососем, авокадо та соусом голандез — 248 грн, млинці з карамелізованими яблуками меренгою та сметанним соусом — 198 грн, млинці з творогом, вишневим кюлі та сметанним соусом — 198 грн.

Деталі: Гастрокафе SHOTAM на Осокорках поєднує зрозумілу кухню з відмінним сервісом та привітною атмосферою. Особливістю SHOTAM є його здатність працювати навіть за відсутності електроенергії, забезпечуючи безперервне обслуговування відвідувачів. Для мешканців ЖК Зарічний та ЖК Славутич доступна безкоштовна доставка, що додає зручності постійним клієнтам. 

На честь Масниці в закладі підготували спеціальне меню млинців, яке включає традиційні та авторські варіації цієї страви. Гості зможуть насолодитися млинцями з різноманітними начинками: з телятиною та куркою із моцарелою, з тигровою креветкою та соусом цезар, а також солодкими варіантами з карамелізованими яблуками меренгою та сметанним соусом.

Головна фото: Улюблений Дядя

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi