Гуляємо по Січових Стрільців: 10 затишних закладів за маршрутом - PostEat

пошук

Гуляємо по Січових Стрільців: 10 затишних закладів за маршрутом
12-08-2020 0 4690


Ресторани на вулиці Січових Стрільців шукала редакція PostEat. Вулиця Січових Стрільців була частиною вулиці Велика Житомирська, однієї з найдавніших в Києві. Історія Великої Житомирської починається в ХІ столітті, коли вона стала головною дорогою до Житомира. У 1869 році Житомирську вулицю розділили, її частина від Львівської до Лук’янівської площі стала сучасною вулицею Січових Стрільців. Вулиця зберегла багато цікавих архітектурних пам’яток, які демонструють образ старого Києва. Гуляючи вулицею Січових Стрільців, завітайте до затишних ресторанів, барів та міських кафе, щоб познайомитись з гастрономічним різноманіттям цієї місцевості.

Alaska Kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 20

Бюджет: ₴₴₴. Салати (265–790 грн), паста та ризото (160–850 грн), риба і морепродукти (290–1450 грн).

Страви: карпачо із лангустинів – 545 грн, вонголе у білому вині – 480 грн, тортелі з щукою – 230 грн, каре телятини з печеним солодким перцем – 340 грн.

Напої: коктейлі: Black Peak – 250 грн, Alaska – 230 грн, Benny Benson – 190 грн, Klondike – 250 грн.

Деталі: двоповерховий ресторан, літня тераса, караоке, VIP-зала, вишуканий інтер’єр, страви середземноморської, італійської та авторської кухні, королівський краб в меню, винна карта, авторські коктейлі, кальян.

Alaska Kyiv — ресторан преміумкласу, який вирізняється сучасним та витонченим інтер’єром. Ресторан займає два поверхи та має VIP-залу, караоке залу та відкрита тераса, окрему кімнату для куріння та гримерну. В основі меню ресторану — витончена середземноморська кухня з італійськими мотивами, королівські краби та найсвіжіші морепродукти. У великому меню ви знайдете молюсків на грилі і страви з них, а також цілу рибу та кав’яр.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 82

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (212–670 грн), домашня паста і ризото (279–590 грн), піца (179–398 грн).

Страви: запечений перець із салатом із томатів чері та авокадо – 325 грн, квітки цукіні з рикотою та анчоусами – 315 грн, гострі спагеті з восьминогом, свіжими томатами та каперсами – 378 грн, піца з літнім чорним трюфелем – 397 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: італійський ресторан із власною енотекою, відзначеною Wine Spectator; заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, три поверхи, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa — ресторан італійської кухні з власної енотекою, відзначений двома келихами Wine Spectator. У закладі гості можуть влаштуватися на одному з трьох поверхів. На верхньому поверсі гостей чекає простора зала, де вечорами грає жива музика,  на першому поверсі – справжня дров’яна піч, а на цокольному поверсі є велика енотека з окремою сирною кімнатою. Заклад є втіленням головних сімейних італійських традицій, створюючи особливий комфорт для кожного гостя. В меню Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa представлені чотири види моцарели, хліб власної випічки, вишукані закуски, різноманіття домашньої пасти та ризото і понад десять видів піци.

Публицист

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 25

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (105–270 грн), м’ясні страви (170–480 грн), ковбаси (195 грн).

Страви: карпачо з телятини з марнованим фенхелем і сиром грюєр – 255 грн, теляча ковбаса з сиром чедер і айваром – 195 грн, баранячий бік конфі з фісташками та вишнево-сливовим соусом – 480 грн, філе качки з картопляним пюре, норі та стружкою тунця – 270 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: м’ясний ресторан, шеф Алекс Якутов, стильний інтер’єр, сніданки, страви на грилі, відкрита кухня, бранчі, вина келихами, коктейльна карта, резерв столів.

«Публицист» — м’ясний ресторан, який знаходиться у стінах колишнього видавництва. Інтер’єр закладу стильний та сучасний, особливо приємно відпочивати за столиками біля великих вікон. У закладі відкрита кухня, а над стравами чаклує шеф Алекс Якутов. На гостей чекають м’ясні страви, різноманітні салати та закуски, а також піца.

Томатологія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 26

Бюджет: ₴₴. Закуски (89–289 грн), салати (89–269 грн), основні страви (157–369 грн).

Страви: гаспачо з гострими сирними кульками – 169 грн, бургер з яловичою котлетою – 169 грн, мідії у балканському стилі – 189 грн, боул зі смаженим авокадо та томатами – 139 грн, антипасті томатне з асорті помідорів із фетою та травами – 159 грн.

Напої: «Кривава Мері» – 89 грн, «Мері Маргарита» – 139 грн, «Королівська Мері» – 169 грн, сангрія – 399 грн, «Дайкірі» – 129 грн.

Деталі: гастробар, знаходиться на Лук’янівці, томатна концепція меню, сніданки цілий день,ланчі у будні дні, українські вина, 5 видів коктейлю «Кривава Мері», столики на вулиці, take away.

Тематичний гастробар «Томатологія» відкрився нещодавно на вулиці Січових Стрільців в приміщенні, де раніше працював винний бар Like a local’s wine bar. В закладі дотримались «томатної концепції» і додали цей інгредієнт у різні страви та напої. В закладі пропонують сніданки цілий день, а в будні у гастробарі можна пообідати ланчем. У винній карті ви знайдете позиції від українських виробників, які можна замовити, зокрема, келихами. В барній карті також є міцний алкоголь, сидр, пиво, лимонад, кава та чай. В «Томатології» пропонують 5 видів «Кривавої Мері», а також кілька класичних коктейлів.

Старомак. Чешская ресторация

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 37-41

Бюджет: ₴₴. Салати (139–159 грн), страви для компанії (249–699 грн), гарячі закуски (109–229 грн).

Страви: гострі крильця з соусом дор блю – 229 грн, бургер із флан стейком – 169 грн, вепрове філе по-клиновецьки – 179 грн, татарський біфштекс – 249 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: чеська кухня, великі порції, пиво чеських, українських та світових крафтових виробників на 8 кранах, резерв столів, формат take away, паркінг.

«Старомак» — атмосферна чеська ресторація на Лук’янівці. У чеській ресторації найбільша в Україні колекція пивних бокалів, зібрана в подорожах постійним гостем закладу. В меню — автентичні чеські страви, порції відрізняються великою вагою. На кранах в закладі представлено 8 сортів пива, кеги з яким знаходяться в спеціальних холодильниках. 

GRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 21

Бюджет: ₴₴. Закуски (80–180 грн), салати (130–150 грн), основні страви (170–280 грн).

Страви: качина ніжка з ніжною полетною – 280 грн, судак з азійським соусом та печеними овочами – 170 грн, тако з пряною телятиною – 140 грн, боул з рисом, тофу та горіховим соусом – 150 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: перший аудіофільний бар в Україні, страви середземноморської, східній і азіатської кухні; лаконічне меню, бізнес-ланчі, класичні та авторські коктейлі, змістовна барна карта, в закладі працює магазин і галерея вінілових платівок.

GRAM — перший в Україні аудіофільний DJ бар, що поєднує клуб шанувальників якісного звуку, магазин платівок та pop-up галерею сучасного мистецтва. Кухня закладу поєднує страви середземноморської, східної та азійської кухонь з акцентом на барні стартери та сети. Барна карта представлена різноманіттям авторських та класичних коктейлів, кеговим пиво, картою вин та міцних напоїв.

«Канарейка»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 76

Бюджет: ₴₴. Закуски (98–218 грн), салати (92–216 грн), основні страви (184–358 грн).

Страви: ліванський табуле – 92 грн, 4 види хумуса та маца – 172 грн, стейк тунця з томатами чері та лимоном – 189 грн/100 г, куряче філе «ля-буше» – 186 грн.

Напої: лате – 50 грн, кава орео – 88 грн, лимонад крем-сода – 49 грн, молочний коктейль вишневий – 62 грн.

Деталі: ресторан; страви американської, ліванської та французької кухонь; дизайнерський інтер’єр, шоу-подача страв, страви у хоспері, суші-меню, сніданки, літня тераса, резерв столів.

Ресторан «Канарейка» помітити, ідучи вулицею, можна одразу – заклад знаходиться на перетині вулиць Січових Стрільців, Чорновола та Глибочицької, в будинку з муралом птиці в клітці. Інтер’єр закладу нагадує затишний заміський будинок зі світлим дизайном, кремовими цегляними стінами і безліччю декоративних деталей. У меню «Канарейки» представлені класичні американські, ліванські та французькі страви.

Пян-Се бар на Січових

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 81

Бюджет: ₴₴. Салати (59–139 грн), пян-се (129–149 грн), основні страви (129–179 грн).

Страви: пян-се з м’ясом – 129 грн, місо-суп – 119 грн, пібімпаб – 179 грн, свинина з овочами – 159 грн, ккочі з тофу – 99 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі:  бар зі стравами корейської кухні, паркінг, резерв столів, формат take away, органічні та домашні вина, страви для вегетаріанців, дегустації.

Пян-Се бар на Січових — другий бар корейської кухні, який відкрився на Лук’янівці. Розмаїття автентичних корейських страв приємно здивує навіть знавців азійської кулінарії — в меню представлені різноманітні овочеві, м’ясні страви і страви з морепродуктів. Усі страви у «Пян-Се барі» відрізняються великими порціями, гостротою та неординарністю смаків.

Кухня ПОЛЛІ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Голосіївський, 61.

Бюджет: ₴₴. Салати (92–155 грн), основні страви (115–245 грн), десерти (35–92 грн).

Страви: млинці з лососем та крем-сиром – 129 грн, паста з куркою, грибами та вершковим соусом – 125 грн, котлета по-київськи з картопляним пюре – 135 грн, медальйон з яловичини у кисло-солодкому соусі з булгуром – 245 грн.

Напої: апельсиновий фреш – 80 грн, лимонад імбирно-цитрусовий – 59 грн, айс-кава з молоком – 45 грн.

Деталі: сімейні кафе, multi-cuisine, домашній інтер’єр, великі порції, літня тераса, сніданки, винна карта, вина побокально, формат take away, kids friendly, дитяча кімната, виступи музикантів.

«Кухня ПОЛЛІ» — мережа сімейних кафе. В основі меню — всіма улюблена європейська класика, меню оновлюється сезонно, оскільки в закладі намагаються дотримуватися принципу локаворства і готувати зі свіжих українських продуктів. Смачно, якісно і швидко — три золотих правила «Кухні ПОЛЛІ». У ресторані не бояться експериментувати, гостей дивують є не екстравагантністю смаків, а розміром порцій і лояльністю цінової політики.

Пиріжкова «Тітка Клара»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 11

Бюджет: ₴. Пиріжки (15–28 грн), салати (36–56 грн), десерти (35–65 грн).

Страви: пиріжок з капустою – 15 грн, пиріжок з грибами – 18 грн, пиріжок з персиком – 22 грн, пиріжок з маком – 19 грн, пиріжок з куркою та грибами – 24 грн, пиріжок з бараниною – 28 грн, пиріжок зі шпинатом та сиром – 23 грн, пиріжок з рибою – 25 грн, кекс шоколадний – 35 грн, салат Олів’є – 45 грн.

Напої: імбирний чай – 30 грн, лимонад – 35 грн, компот – 30 грн, холодний лате – 39 грн.

Деталі: київська мережа пиріжкових, завжди свіжа випічка, лояльна цінова політика, великий вибір фірмових пиріжків, багато начинки в пиріжках, зручний to go формат, лимонади, салати take away.

У серпні розпочав роботу 20-ий заклад мережі пиріжкових «Тітка Клара», він відкрився на вулиці Січових Стрільців. В закладі пропонують пиріжки з різними смаками — солодкі та солоні, пісні, бездріжджові. Також у закладі є кекси, штрудель яблучний, торти, чизкейк, пана кота та горішки зі згущеним молоком. Великі пироги в «Тітці Кларі» готують за попереднім замовленням із солоними та солодкими начинками. Перекусити в закладі також можна салатами, а із собою придбати напівфабрикати вареників та пельменів.

Головна фото: Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Фото: Facebook Alaska Kyiv, Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa, Публицист, Томатологія, Старомак. Чешская ресторация, GRAM, Рестобар «Канарейка», Пян-Се бар на Січових, Кухня ПОЛЛІ, Пиріжкова «Тітка Клара».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi