пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Редакція PostEat розповідає, яка котлета по-київськи у закладах Києва може стати вашим новим гастрономічним досвідом. Отримавши звання одного з символів української столиці, котлета по-київськи не перше десятиліття викликає захоплення у киян та гостей міста. Багато хто намагається розгадати її феномен, а шефи — досягти ідеального смаку та текстури, експерементуючи з інгредієнтами та подачею. Ми дізналися, в меню яких закладів Києва є класична котлета по-київськи, а куди варто поїхати за новими гастрономічними враженнями від цієї знаменитої страви.
Історію появи рецепту котлети по-київськи можна прочитати в одному з наших попередніх матеріалів.
Переглянути цей допис в Instagram
Де: вул. Лаврська, 22
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: котлета по-київськи — 285 грн.
Деталі: ресторан української кухні з 25-річною історією, знаходиться на Печерську, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, тематичний інтер’єр, страви на мангалі, власна випічка та консервація, банкетне меню; сніданки 10:00-12:00 (у будні), 11:00-13:00 (у вихідні); карта сала, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, велика барна карта, настоянки власного виробництва, власна горілка, резерв столів, доставка.
«Царське село» — український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. Розташований заклад в історичному серці Києва, на Печерських пагорбах у приміщенні колишнього порохового погребу Печерської фортеці. Це перший ресторан-музей української кухні, де відтворили колорит і атмосферу українського села. Бестселером української кухні та у гостей закладу, звичайно, котлета по-київськи: хрумка скоринка, соковите курча, запашне вершкове масло з зеленню. Подають на подушці з картопляним пюре, шматочками буряка та моркви, соусом з печериць та вершків.

Де: вул. Мечникова, 3
Бюджет: ₴₴.
Страви: пара котлет по-київськи — 290 грн.
Деталі: сучасна українська кухня, спеціалітети в меню, сніданки з 11:00 до 12:00, обіди з 12:00 до 15:00, страви на грилі, авторська карта коктейлів, українські вина, доставка, формат take away.
BARVY — ресторан сучасної української кухні на Печерську, який гармонійно об’єднує гастрономічний та арт-простори. В меню BARVY представлена сучасна українська кухня, у якій є місце традиційним стравам за переосмисленими рецептами, специалітетам з різних куточків України та авторським стравам з дичини. Також в закладі є великий контактний бар, який став першою українською лабораторією коктейлю, з авторською картою напоїв з українським акцентом. В закладі готують котлети по-київськи і подають із подушкою вершкового пюре і фірмовими овочевими акцентами.

Де: вул. Прорізна, 15А
Бюджет: ₴₴
Страви: котлета по-київськи з качки — 298 грн.
Деталі: ресторація нової української кухні, знаходиться в центрі міста, стильний інтер’єр, проєктом шеф-кухаря та ресторатора Ігоря Брагіна, страви на компанію, шоу-подача, власна випічка, страви у соляній печі, працює щодня з 11:00 до 22:00.
«Товста Качка» — ресторація нової української кухні в центрі міста. Ресторація є проєктом досвідченого шеф-кухаря та ресторатора, президента Асоціації шеф-кухарів України Ігоря Брагіна. В меню ви знайдете полтавські галушки на пару та київські вареники з тонкого тіста, м’ясо з соляної печі та хліб власної випічки. Звичайно, готують страви з качки, серед яких є варіація котлети по-київськи.

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: котлети по-київськи з овочевим салатом — 425 грн.
Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, прогулянки по річці в теплу пору року, страви на мангалі, сезонне меню, страви від шеф-кухаря.
Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України: фермерські сири Прикарпаття, різноманіття сала, червоний та зелений борщі, вареники і голубці, деруни та київський торт. В ресторані ви можете замовити пару котлет по-київськи, яку подадуть з овочевим салатом.

Де: вул. Велика Васильківська, 114
Бюджет: ₴₴.
Страви: котлета по-київськи рибна — 335 грн.
Деталі: космополітична кухня, знаходиться в центрі Києва, велика та різноманітна винна карта відзначена міжнародним келихом Wine Spectator, сезонні страви в меню, устриці та свіжа риба, велика коктейльна карта, частково відкрита кухня, резерв столів, доставка.
Odesa Restaurant — це сучасний космополітичний ресторан, який двічі ставав кращим рибним рестораном країни за версією премії «Сіль» — у 2017 і 2019 роках. В закладі велика та вишукана винна карта, яка відзначена міжнародним келихом Wine Spectator. Тут завжди в наявності свіжі устриці, чорноморська риба та холодне ігристе. За меню відповідає досвідчений бренд-шеф Ігор Крамаренко, гостям пропонують рибну котлету по-київськи.

Де: вул. Хрещатик, 17
Бюджет: ₴
Страви: котлета по-київськи «Класична» — 85 грн, котлета по-київськи «Філадельфія-шпинат» — 95 грн, котлета по-київськи «Чеддер» — 95 грн, котлета по-київськи «Чеддер-халапеньйо» — 95 грн, котлета по-київськи з грибамита сиром — 95 грн.
Деталі: концептуальний стрітфуд, знаходиться в центрі міста, головна страва — котлета по-київськи з начинками, формат to go, просеко, безалкогольні напої.
«Котлета по-київськи» – монокафе на Хрещатику, власник закладу український актор та блогер Олександр Аввакумов. Формат закладу — котлети по-київськи з різноманітними начинками, які видаються через віконце у форматі to go. В меню котлета по-київськи «Класична», котлета по-київськи «Філадельфія-шпинат» зі свіжим шпинатом в’яленими томатами та вершковим сиром, варіація з грибами та сиром, котлета по-київськи «Чеддер» для шанувальників сирів та «Чеддер-халапеньйо» для тих, хто любить гостре.
Головна фото: Tovsta Kachka Restaurant
Фото: Facebook «Царське село», BARVY, Tovsta Kachka Restaurant, «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі», Odesa Restaurant, «Котлета по-київськи».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi