Національний колорит на тарілці: ресторани української кухні в Одесі - PostEat

пошук

Національний колорит на тарілці: ресторани української кухні в Одесі
14-02-2025 0 315


Про ресторани української кухні в Одесі розповідає редакція PostEat. Одеса завжди привітно зустрічає гостей, і один із найкращих способів відчути її атмосферу — це скуштувати страви української кухні, які, звичайно, готують “з одеськими акцентами”. Ресторани міста вміло поєднують класичні рецепти з сучасними тенденціями, щоб ви познайомились з унікальним різноманіттям української кухні. Якщо хочете насолодитися національними стравами, загляньте в ці заклади — вони точно подарують вам смачні враження.

Наталка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Грецька, 19

Години роботи: щодня 09:00-22:00

Дещо з меню: домашні ковбаски з тушкованою капустою — 255 грн, котлета по-київськи з картопляним пюре та зеленими томатами в аджиці — 260 грн, соковита яловича котлета з гречкою та бочковими томатами — 280 грн, великий дерун з грибами та сметаною — 260 грн.

Деталі: Ресторан «Наталка» в Одесі, розташований на вулиці Грецькій, 19, є новим закладом української домашньої кухні, створеним ресторатором Алексом Купером на честь своєї матері. Інтер’єр ресторану поєднує стильний дизайн із відчуттям домашнього затишку: великі керамічні лампи, сімейні фотографії на стінах, багато зелені та автентичний посуд створюють теплу атмосферу. 

У меню «Наталки» представлені традиційні українські страви, приготовані за домашніми рецептами. Серед них – домашня ковбаска, запечена з тушкованою капустою, котлета по-київськи з картопляним пюре, котлети з судака зі сметанковим баношем, соковита яловича котлета з гречкою та великий дерун зі смаженими грибами. «Наталка» – це місце, де гості можуть насолодитися справжньою українською гостинністю та смачною домашньою кухнею в затишній атмосфері.

NASH | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Небесної Сотні, 2 (ТРЦ City Center)

Години роботи: щодня з 10:00 до 21:00

Дещо з меню: канапки з буряком та тюлькою — 179 грн, асорті з чотирьох видів сала — 299 грн, куряча бризоль з грибним кокотом — 265 грн, вареники з грибами у вершковому соусі — 195 грн, деруни з крем-сиром та лососем — 289 грн.

Деталі: В ресторані традиційної української кухні  Nash ви знайдете всі свої улюблені страви з дитинства, а також скуштуєте їх в новій інтерпретації. До того ж маєте можливість замовити святковий банкет під будь-яку подію. Атмосфера закладу наповнена теплом і затишком, що дозволяє насолодитися стравами у приємній обстановці. 

Меню базується на українській кухні, але з сучасним авторським підходом до приготування. Серед фірмових страв — кролик у сметані з ароматною картоплею, куряча бризоль з грибним кокотом, бограч з картоплею, вареники з грибами у ніжному вершковому соусі. Для любителів традиційних закусок у меню є деруни, доповнені ніжним крем-сиром та лососем.

Uyava | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Грецька, 38 

Години роботи: чт-нд 09:00-22:00 

Дещо з меню: паштет з буряком та вишнею — 169 грн, хрусткі вареники з судаком — 285 грн, качка з 4 видами моркви — 378 грн, половинка курчати з качаною кашею — 292 грн, зелений борщ — 185 грн.

Деталі: UYAVA — це новий заклад на гастрономічній карті Одеси, який дарує унікальний погляд на сучасну українську культуру та кухню. В UYAVA традиційні елементи перетворені та переосмислені: стіни закладу виконані як сучасна інтерпретації традиційної мазанки, а колоски за барною стійкою нагадують про життєдайну силу пшениці. Меню UYAVA поєднує знайомі з дитинства смаки з інноваційними техніками. Тут кожен знайде страви, які перенесуть у минуле, але одночасно здивують сучасним виконанням. 

Шеф-кухар розкриває традиції по-новому, використовуючи локальні продукти та творчі підходи, які надають стравам нове звучання. Тут можна спробувати ніжне курча з ароматною качаною кашею, козячим сиром і смаженою гливою, глазуроване у квасовій глазурі, а також ароматний зеелний борщ на курячому бульйоні з додаванням м’яти, кропу, петрушки, цибулі, моркви і сметани, подається з яйцем.

КУМ та КУМА | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Французький бульвар, 22/1

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: тюлька в банці з цибулею та картопляними дольками — 190 грн, уха від Кума — 240 грн, телячі щічки в глечику — 280 грн, шпинатні вареники з судаком — 220 грн.

Деталі: У ресторані «Кум та Кума» традиційна українська кухня отримує сучасне звучання. Його розташування неподалік від Одеської кіностудії та театру Музкомедії робить ресторан ідеальним варіантом для відвідування після культурного дозвілля. Затишна атмосфера ресторану підкреслюється стильним інтер’єром у концепції еко-дизайну з етнічними мотивами. 

Меню ресторану поєднує класичні українські страви та їх сучасні варіації. Серед гастрономічних бестселлерів – тюлька в банці з цибулею та картопляними дольками, уха на бульйоні з сьомги та судака, томлені телячі щоки з овочевим рагу під шапкою з тіста, ніжні шпинатні вареники з судаком. Окрему увагу варто приділити фірмовим наливкам, які стали візитною карткою закладу. 

Куманець | Facebook

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Гаванна, 7

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Дещо з меню: ікра з печених баклажанів із солоною бринзою, кінзою та чорним хлібом-гриль — 165 грн, тарель із різноманіттям українського сала — 355 грн, фарширована куряча шийка з грибами із соусом з аличi і маринованою сливкою — 165 грн, капусняк «Запорізький» у домашньому хлібі зі сметаною — 185 грн, шолубці з телятиною і свининою — 245 грн.

Деталі: «Куманець» — ресторан з українськими традиціями, який знаходиться в самому серці Одеси, в двох кроках від Дерибасівської і міського саду. Вже 22 роки  це місце для сімейних застіль, дружніх зустрічей і звичайно ж для любителів смачно поїсти з українською щедрістю, дружньою гостинністю і смачними національними стравами. У меню є все, чим славиться українська кухня: червоний борщ з пампушками та часником, справжня домашня ковбаса, пухкі вареники і запашний хліб, кров’яночка, деруни, квашена капуста, оселедець з цибулею, холодець з хроном і ще багато інших страв. 

Головна фото: «Куманець»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi