Нові заклади Києва: 10 локацій, що відкрились у грудні 2024 - PostEat

пошук

Нові заклади Києва: 10 локацій, що відкрились у грудні 2024
15-01-2025 0 96


У фінальній добірці відкриттів 2024 року розповідаємо про новий “Китайський привіт” на Подолі, французьке кафе-пекарню неподалік від Софійської площі, паназійське бістро на Басейній, арт-кафе на Печерську, speakeasy-бар на Терещенківській, мексиканський поп-ап на Подолі, pet-friendly кафе на Шовковичній і не тільки.

Китайський привіт | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Фролівська, 1/6 

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:30

Дещо з меню: сторічні яйця + шовковий тофу — 290 грн, салат із майже сирої картоплі — 260 грн, суп з пекінською качкою — 280 грн, пекінська качка — 1950 грн, сібас Хонг Шао — 590 грн.

Деталі: На Подолі запрацював другий «Китайський Привіт» від Міші Кацуріна, який обіцяє стати справжньою гастрономічною знахідкою для киян. У закладі з’явився 4-метровий котик, який рухає лапою й створює особливий настрій для гостей. А ще тут можна спостерігати за процесом приготування страв, що додає інтерактиву до вашого візиту. Шеф Сян тепер не лише на кухні, але й у вигляді портрета на стіні.

Пекінська качка — головна зірка оновленого меню, її також можна замовити to go. Окрім качки, додано 45 нових китайських страв, зокрема повітряні бао із чотирма варіантами начинок та локшина ручного приготування Біанг Біанг.

PAUL | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 9

Години роботи: пн-пт 09:00-21:00, сб-нд 09:00-22:00

Дещо з меню: крафін із корицею — 170 грн, круасан мандарин — 190 грн, гарбузова вафля із яйцем пашот — 370 грн, тортелліні з кроликом — 370 грн.

Деталі: Третя кафе-пекарня відомого французького бренду відкрилась на Великій Житомирській неподалік від Софійської площі. Інтер’єр нової пекарні створений у затишному французькому стилі, що дозволяє поринути в атмосферу справжнього Парижа. Це ідеальне місце як для неквапливих сніданків, так і для зустрічей з друзями чи родиною. PAUL — це понад 130 років історії та традицій, які втілюються у кожному круасані, багеті чи десерті. Відвідувачів очікує багатий вибір випічки, свіжі сніданки, ароматна кава та десерти, які підкорили серця гурманів у всьому світі.

Шук Шук | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шовковична, 50а

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00 

Дещо з меню: крудо з форелі та грейпфрутом — 320 грн, салат з креветкою та грушею — 340 грн, тальятелле аль аррабіата зі страчателою — 340 грн, щічки з гарбузовим різотто — 380 грн.

Деталі: «Шук Шук» — це шеф-бістро в центрі міста, де основною ідеєю є пошук ідеальних смаків та емоцій. Шеф-кухар Олексій Міхєєв, який працював із відомими французькими та італійськими бренд-шефами, створив меню з акцентом на італійські страви. Винну карту підібрала сомельє Мар’яна Скавінська. Дизайн простору створила мисткиня Оксана Гузь: поєднання вінтажу й сучасності, столи з амбарного дуба, цегляні стіни й бруківка з історією. Особливості: чотирилапий маскот Шук — символ тепла й затишку, а ще заклад pet-friendly, тому гостям із тваринами тут завжди раді.

Cham | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Волоська 2

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Дещо з меню: лумпія тофу шпинат — 240 грн, гриби Маніс Педас — 210 грн, яловичий суп Сото Бетаві — 380 грн, смажена локшина чар квай тоу — 390 грн, курка з манго по-малазійські — 255 грн.

Деталі: Новий ресторан азійської кухні Cham на Подолі запрошує гостей познайомитися з кулінарними традиціями Малайзії, Індонезії та Філіппін. Заклад пропонує страви, приготовані за автентичними рецептами з використанням натуральних продуктів. Інтер’єр закладу виконаний у світлих відтінках і доповнений етнічними деталями, такими як паперові ліхтарі та живі рослини, що створюють затишну атмосферу. Крім того, Cham є pet-friendly місцем, де радо зустрінуть гостей із їхніми домашніми улюбленцями.

AM bistro | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Чеховський, 3

Години роботи: щодня з 08:00 до 22:00

Дещо з меню: ам з капустою та копченою грудинкою — 119 грн, ам з вишнями та маком — 119 грн, оладки з судаком — 340 грн, карпачо з грибів — 280 грн, печені перці з анчоусним песто — 260 грн, перепілка з копченим медом — 360 грн.

Деталі: Заклад AM працює у двох форматах: з 08:00 до 18:00 як вікно з пиріжками, які називаються “ам” та бістро з 08:00 до 22:00. AM bistro пропонує відвідувачам різноманітні страви та напої, зокрема свіжу випічку, сніданки з відкриття і до 13:00, обіди та вечері. Інтер’єр закладу поєднує сучасний дизайн із затишною атмосферою, створюючи комфортне місце для зустрічей та відпочинку.

Alejandro | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сагайдачного, 41

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Дещо з меню: тако з креветкою та манго — 99 грн, бурріто Кон Карне — 235 грн, батат фрі з трюфельним майо — 144 грн, емпанадас — 177 грн.

Деталі: ALEJANDRO — це новий сезонний проєкт від власників київської групи ресторанів Rest Emotion (Тісто, сир і тітка Белла, Мамо, це Було в Тбілісі, Naperlage) — Володимира Григорі та Романа Пакеліані. Alejandro в Києві лише цієї зими — з першого грудня і до кінця лютого. За концепцією, Alejandro їхав з самої Мексики автостопом, щоб врятувати Київ від морозів та зимової хандри. Привіз справжні тако (готують у власноспечених тортильях), бурріто, чуррос та, звичайно ж, коктейль Paloma, який звик пити на березі океану. А ще моментальну фотобудку, щоб робити фото на згадку. Меню невелике, але кожна позиція пройшла довгий шлях, щоб в нього потрапити.

MOMOSHI | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 17

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: тайський салат з яловичиною су-від — 290 грн, хенд-рол з лососем та сніжним крабом — 270 грн, азійський бургер бао з куркою — 300 грн, локшина харусаме з морепродуктами і соусом тепан — 290 грн, курка стір-фрай з овочами та кокосовим рисом — 230 грн.

Деталі: Паназійське бістро під назвою MOMOSHI почало працювати на вулиці Басейній. Ресторан є проєктом команди з Харкова, а його символом стала маленька дівчинка на ім’я Momoshi, що в перекладі означає «Персикове дитя». Інтер’єр закладу поєднує сучасний мінімалізм із яскравими елементами азійської культури, що надає простору затишку та характеру. Гості бістро можуть насолоджуватися широким вибором страв паназійської кухні. У меню пропонують авторські суші-бургери, ароматний рамен, смачні боули, страви wok і ніжну темпуру. Особливою родзинкою є відкрита кухня, яка дозволяє спостерігати за процесом приготування страв.

Обличчя | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Дмитра Дорошенка, 18

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: галушки з вишнями — 250 грн, форшмак з дунайки — 290 грн, салат з буряком і шевре — 220 грн, борщ по-київськи — 220 грн, крученики з грибами — 325 грн, Київський торт — 220 грн.

Деталі: «Обличчя» — це нове арт-кафе у серці Печерську, яке відкрилось 26 листопада. Місце, де гастрономія зустрічається з історією, адже у закладі можна насолодитись як смачними стравами, так і дізнатись більше про історію та культуру Києва. Інтер’єр вражає антикварними книгами, газетами та журналами про історію Києва та його видатних людей; артефактами та колекційними експонатами, присвяченими історії столиці. На стінах висять фото відомих людей, також біля стін розміщені полички з книгами, а в залі стоять дерев’яні столики з стільчиками. У меню можна скуштувати автентичні українські страви, які адаптовані під сучасні гастрономічні тренди. Також представлено різноманіття коктейлів.

Люмен | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Терещенківська, 17б

Години роботи: ср-нд 17:00-23:00

Дещо з меню: в’єтнамський кранч салат з креветкою — 230 грн, салат з печеним гарбузом та сиром дор блю — 200 грн, паштет з курячої печінки з цибулевим конфі — 190 грн, хумус кімчі — 170 грн.

Деталі: Напередодні Різдва в Києві відкрився новий speakeasy бар «Люмен» від спізасновників Squat 17b. Заклад відкрився на Терещенківській на другому поверсі культурного кластеру та простору Squat 17b. Cпівзнасновницею та керуючою партнеркою “Люмен” стала Дар’я Криж, співзасновниця Squat 17b, культурна менеджерка, кураторка, PR-ниця. Арт директоркою простору стала Маргарита Кулієва, управлючою – Світлана Гречуха (управляюча Squat 17b), шеф-барменкою – Карина Попушина, “коктейльна фея” Barman Dictat, шеф-кухаркою – Євгенія Валюкова, яка є також керує кухнею в Squat 17b. Наразі простір функціонує як бар та майданчик для лекцій, культурних заходів та вечірніх подій, ближче до весни заклад планує змінити формат на сніданково-бранчевий.

Солодко & Гірко | Instagram  

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лютеранська, 10А

Години роботи: пн-пт 08:00 — 20:00, сб-нд 10:00 — 22:00

Дещо з меню: фірмова грибна піца з трюфельним маслом — 310 грн, салат з лососем, горгонзолою, грінками під гірчичним соусом — 335 грн, яйця пашот з хамоном — 230 грн, сирники з вершково-ванільним соусом та курагою — 180 грн.

Деталі: Ресторан «Солодко & Гірко в самому центрі столиці здивує відвідувачів різноманітним меню, яке включає не лише сніданки та десерти, а й піцу на будь-який смак. Серед страв можна знайти ніжні яйця пашот з лососем, апетитні круасани з хамоном, сирники з ванільно-вершковим соусом та курагою, а також смачні ньокі з беконом. Любителі піци зможуть скуштувати класичну Маргариту або ж варіанти з чотирма сирами та грушею. Що стосується напоїв, то ресторан пропонує великий вибір крафтових чаїв, лимонадів, соків та газованих напоїв, що чудово доповнять будь-яку страву.

Головна фото: The Castlebar 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi