Нові заклади Києва: 15 локацій, що відкрились у вересні 2024 - PostEat

пошук

Нові заклади Києва: 15 локацій, що відкрились у вересні 2024
01-10-2024 0 1060


Нові заклади вересня 2024 шукала редакція PostEat. Ми продовжуємо щомісяця розповідати про нові заклади та про тих, хто не дивлячись ні на що, підтримує українську економіку та дає робочі місця. В перший осінній місяць на гастрономічній карті столиці з’явилось більше десятка закладів різних форматів. 

Кафе з вином та книгами на Саксаганського, «пекарня третьої хвилі з власним млином» на Подолі, сучасний паб на Басейній, арт-кафе з вином та пирогами на Костьольній, кавова локація з матча-баром в районі Львівської площі, а також кафе зі сніданками all day на Троєщині біля озера — прийшов час познайомити вас із новими закладами Києва.

We.Cafe | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 117

Години роботи: пн-пт 08:00-22:00, сб-нд 09:00-22:00

Дещо з меню: боул з пряним диким рисом, тартар з авокадо — 315 грн, круасан з лососем та омлетом — 265 грн, салат з хрусткими креветками, авокадо та імбирним соусом — 289 грн, фетучіні з куркою та грибами — 205 грн.

Деталі: В центрі поруч з Ботанічним садом імені Фоміна відкрилось We.Cafe — світлий та витончений простір естетики зі стильними інтер’єром. Тут готують понад десяток сніданків впродовж цілого дня, серед яких боули та різноманітні страви з яєць. В основному меню зібрали кращі страви європейської кухні з відбірних продуктів та локальних інгредієнтів. В коктейльній карті We.Cafe представлені варіації класичних позицій, доповнених смаками та незвичною подачею. Також ви можете придбати відмінну каву illy та вина за ціною полиці з собою додому.

FryWay | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 1

Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00

Дещо з меню: мармурове карпачо з трьох видів риб — 445 грн, салат з кебабом із креветок та щупальцями кальмару гриль — 380 грн, дабл чіз біфштекс запечений під листковим тістом — 430 грн.

Деталі: Ресторан «FryWay» відкрився в центрі міста і привертає увагу гостей не лише стравами, але й затишною атмосферою. Це гарне місце для дружніх зустрічей, романтичних вечорів, святкування дня народження. В меню великий вибір страв на грилі таі стейків, також пропонують закуски для компаній. В барній карті класичні та WOW коктейлі, крафтові настоянки і різноманіття вина.

Гам!бургерна | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костянтинівська, 19

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: класичний дабл гамбургер — 165 грн, бургер тріпл чіз — 250 грн, бургер кріспі чікен – 175 грн, міні чібереки — 175 грн.

Деталі: Бургерна «Гам!бургерна» — новий заклад від NUNU Diner та This is Pivbar. За їжу в закладі відповідає Юрій Нікітюк. В новому NUNU готують класичні One Hand бургери зі смеш котлетами (мінімум 2 котлети у кожному) — це молочна пружна булка, а не бріош та цибуля і соуси. Усі інгрідіенти роблять самостійно — від булочки до соусів, тим самим контролюють якість на усіх етапах виробництва. Також в закладі можна замовити закуски, наприклад, маленькі чібереки, сирну кукурудзу, хрумкі пончики з тигрових креветок та курячого філе, а також курячі яйця фаршировані пряним яловичим фаршем та смажені у фритюрі. Бар пропонує багато видів розливного пива та класичную коктейльну карту. 

Марчук Хліб | Instagram

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений МАРЧУК ХЛІБ (@marchuk_khlib)

Де: вул. Межигірська, 79

Години роботи: щодня 08:00 — 20:00

Дещо з меню: даніш з крем сиром та смородиною — 109 грн, пончик з яблуком — 69 грн, круасан з молочним шоколадом — 139 грн, хліб «Подільський» — 100 грн.

Деталі: «Марчук Хліб» — «пекарня третьої хвилі з власним млином» на Подолі недалеко від станції метро «Тараса Шевченка». Засновником проєкту є шеф-кухар Владислав Марчук. Хліб тут готують на заквасках, які готують для кожного виду окремо. Також в пекарні є млин, на якому власнору роблять борошно. Інтер’єр у стилі лофт з панорамним вікном, завітати можна з тваринами, а для гостей з дітками передбачені стільчики для годування. До хліба та випічки пропонують каву та чаї.

ЖАРіМʼЯСО | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Дніпровська набережна, 17-Д / 2

Години роботи: з 11:00 до 23:00

Дещо з меню: запечені цукрові кістки з гремолатою — 278 грн, підкопчені свинячі ребра з маринованими огрками і гратеном — 578 грн, печеня з кабана — 347 грн, паста з баклажанів з волоським горіхом і кінзою — 286 грн.

Деталі: «Жар і м’ясо» — м’ясний ресторан на Позняках, перша локація працює на Бесарабці. Заклад відкрили ресторатори з Одеси Андрій та Інара Заричанскі («Облака», «Яхта», «Риба»). В меню «ЖАРіМʼЯСО» різноманіття українських та американських преміальних стейків, дичину та сировялене м’ясо, багато закусок та салатів. Також в меню ви знайдете страви власного копчення, кілька варіацій бургерів, манти та чебуреки, а також страви з птиці, баранини та кролятини.

Miminoshi | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Кільцева дорога, 1 (ТРЦ Respublika Park)

Години роботи: пн-пт 10:00–22:00, сб-нд 11:00–22:00

Дещо з меню: м’ясна тарілка власного виробництва — 350 грн, купати — 185 грн, хашлама по-кахетинськи — 210 грн, курча тапака з ожиновим соусом — 275 грн, хачапурі по-аджарськи з телятиною та сиром — 185 грн.

Деталі: Третій ресторан грузинської кухні Miminoshi відкрився в ТРЦ Respublika Park на Теремках. Перший ресторан Miminoshi вже кілька років зустрічає гостей на Печерську, а другий заклад відкрився минулоріч в ТРЦ Retroville на Виноградарі. У меню ресторану — хінкалі з різноманітними начинками, понад 10 видів хачапурі, а також страви на мангалі. Також страви із закладу можна замовити з доставкою.

PaPiTo | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Вадима Гетьмана, 6 (ТЦ Cosmo)

Години роботи: щодня 11:00 — 22:00

Дещо з меню: піца Квадро Формаджі із персиком — 368 грн, спагетті з лососем і креветками — 328 грн, бургер італьяно з телятиною у сирі — 298 грн, шоколадний фондан з полуницею — 198 грн.

Деталі: Новий заклад PaPiTo в торговельно-розважальному центрі Cosmo — це історія про трьох друзів, котрі дуже любили подорожувати та готувати смачні страви, вони вирішили відкрити свій куточок Італії у Києві, щоб кияни могли насолодитися колоритом цієї країни. В меню різноманіття класичної і не дуже пасти, рекомендують спробувати спагетті з лососем і креветками. Серед видів піци окрім класичної Маргарити рекомендують спробувати Кватро Формаджі з персиком. В барній карті – класичні коктейлі, вина, міцний алкоголь, комбуча та авторські лимонади.

Хвиля | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 15

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Дещо з меню: салат з копченою куркою — 160 грн, великий фрі сет — 550 грн, стріпси зі свинини барбекю — 170 грн, пиво Київська Хвиля Pilsner — 60 грн/400 мл.

Деталі: В центрі на Басейній відкрилась «Хвиля» — новий заклад від команд NUNU та THIS IS PIVBAR. Це сучасний паб, який переосмислює класичне уявлення про цей тип закладу: легкий, живий, динамічний і зрозумілий всім. В «Хвилі» завжди пануватиме спортивний драйв: плануються перегляди будь-яких матчів — від Формули 1 до кіберспорту на великих екранах, а на вихідних – живі виступи рок-гуртів. Справжня гордість «Хвилі» — це перший київський регіональний сорт пива «Київська Хвиля Pilsner», зварений за авторською рецептурою. Його вже можна скуштувати в «Хвилі» та незабаром в закладах мережі THIS IS PIVBAR.

Цоб-Цабе | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 4

Години роботи: нд-чт 10:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00

Дещо з меню: лобіо із червоної квасолі — 110 грн, хачапурі по-мегрельськи — 250 грн, чебуреки із сиром сулугуні та зеленню — 155 грн, люля кебаб із телятини — 382 грн.

Деталі: Ресторан автентичної кавказької кухні «Цоб-Цабе» відкрився в центрі міста на Шота Руставелі. Заклад розташувався на локації багаторічного грузинського ресторану «Хінкалі». Інтер’єр закладу доповнили фігурами баранів, щоб підкреслити назву, яка в перекладі означає «ліво-право» і використовується пастухами. В меню традиційні страви, зокрема, лобіо із червоної квасолі, хачапурі по-мегрельськи, чебуреки із сиром сулугуні та зеленню, шашлики та люля кебаби з різних видів м’яса.

Шибеник | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Верхній Вал, 4-В

Години роботи: щодня 09:00-21:00

Дещо з меню: фрітата з морепродуктами — 310 грн, салат із запечених овочів — 220 грн, сендвіч з мортаделою — 240 грн, паста горгонзола — 270 грн.

Деталі: Міське кафе «Шибеник» відкрилось наприкінці вересня на Подолі. Як розповідають у закладі, концепт кафе закладений у назві — слово «Шибеник» буквально означає розбишаку, який є в кожному з нас і підштовхує до всього креативно-цікавого. Команда міського кафе хоче, щоб їх гості почувалися комфортно та давали волю своїм внутрішнім шибеникам. «Шибеник» пропонує авторське меню від шеф-кухаря Іллі Бабенка. Шеф надихався сучасними європейськими стравами та створив «комфорт-фуд» меню, яке підходить усім. Концепт закладу не передбачає алкоголь, але є великий вибір безалкогольних напоїв, класичної та альтернативної кави.

Maman Folle | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костьольна, 9

Години роботи: щодня 09:00-22:00

Дещо з меню: кіш лорен з лососем та броколі – 135 грн, цілий Quattro Formaggi (1 кг) — 880 грн, келих піно гріджіо Villa Tinta – 105 грн, келих безалкогольного білого сухого вина Michel Schneider — 150 грн.

Деталі: Арт-кафе з вином, пирогами та закусками розпочало роботу на вулиці Костьольній. Засновники —  сім’я Снісаренків, люди мистецтва, які раніше не мали досвіду у ресторанній сфері: Анастасія Снісаренко-Єржиковська — архітекторка, дизайнерка та художниця-постановниця, її чоловік В’ячеслав Снісаренко — художник-графік, який працює у складній техніці офорту, та донька Поліна Снісаренко-Кульчицька — акторка Молодого театру. У меню — пироги і закуски, а також кава, чай і вино. Частину меблів купили на барахолці, частину взяли з майстерні батька Анастасії — наприклад, столик, який років 50 тому був реквізитом у театрі імені Франка. Стільці В’ячеслав власноруч фарбував і обтягував сидіння старими вишивками. На стінах розмістили гастрономічні офорти В’ячеслава Снісаренка.

Твій Смачний Сусід | Instagram

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Твій Смачний Сусід (@tvii_smachnii_susid)

Де: вул. Татарська, 32Б

Години роботи: щодня 09:00-22:00

Дещо з меню: королівські креветки в соусі карі — 276 грн, мелт супер чіз — 287 грн, великий дерун з куркою і грибами — 226 грн,курочка в кисло-солодкому соусі — 186 грн.

Деталі: Кафе «Твій Смачний Сусід» відкрилось недалеко від станції метро «Лук’янівська». Засновниці самостійно працювали над стилем закладу і багато речей в інтер’єрі та декорі робили власноруч. Су-шеф кафе Чжан має великий досвід у приготуванні європейської та азійської кухонь, тому в меню поєднують деруни та курка в кисло-солодкому соусі, боули та шніцель, креветки в соусі карі та мелти.

Незабаром | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Данила Щербаківського, 57

Години роботи: щодня 12:00-23:00

Дещо з меню: відварені креветки до пива — 230 грн, тартар із лосося — 340 грн, салат з креветкою та манго кімчі — 290 грн, тако XL з яловичиною — 220 грн.

Деталі: Заклад «Незабаром» відкрився на Нивках, у формат «класичний європейський гастропаб у поєднанні з локальним українським характером». Для різноманіття візитів проводять регулярні івенти, музичні вечори та планують втілювати авторські творчі проєкти. В меню різноманіття пивних закусок, антипасті, європейські та азійські салати, бургери і тако, курча по-пекінськи та ребра свині в соусі BBQ.

Ігриста кава | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Миколи Закревського, 95-А

Години роботи: пн-пт 08:00 — 22:00, сб-нд 09:00 — 22:00

Дещо з меню: боул з лососем, страчателлою та яйцем — 295 грн, круасан з хамоном та страчателлою — 175 грн, крімі-омлет із страчателлою та креветками — 285 грн, сирники з солоною карамеллю та горіхами — 255 грн.

Деталі: Кафе «Ігриста кава» відкрилось на Троєщині біля озера. Кафе невелике, але дуже затишне, з приємною терасою для відвідувачів. Сніданки тут можна замовити протягом усього дня, а також є різноманітні боули, круасани з різними наповнювачами — як солодкими, так і солоними, та цікаві десерти. Окрім цього, до страв подають кавові напої, фільтр-каву, оригінальні коктейлі та вино. Особливе місце в асортименті «Ігристої кавиа» займають десерти з бельгійським шоколадом Barry Callebaut та мусові тістечка з вишуканих сирів та преміального алкоголю, які залишать неповторне враження.

8coffeematcha | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Львівська площа, 8

Години роботи: пн-пт 08:00-19:00

Дещо з меню: кава з кедром — 80 грн, флет вайт — 65 грн, матча шот — 125 грн, матча вишня — 145 грн.

Деталі: 8coffeematcha — кавова локація в районі Львівської площі з матча-баром від відомого бренду Matcher. Засновники проєкту — Барвінок Сергій, співвласник та співзасновник проектів “Міська їдальня”, “Міська кавʼярня” та “Варцаб”. Дизайн проекту, в рамках дружньої допомоги, розробив Слава Балбек. Декор та айдентика — команда Octo Tower та Женя Білоусов (B.E. Designs). До загального кавово-чайного меню гості зможуть придбати матча чай, девайси та аксесуари додому та у заклади. Кав’ярня-чайна працюватиме поки по будніх днях, але можливо графік розшириться до роботи 7 днів на тиждень. Також в майбутньому цей корнер буде працювати базою для навчання матчариста та поцінювачів чаю.

Головна фото: «Шибеник»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi